مقایسه دقت روش های تحلیل استاتیکی غیر خطی در تعیین پاسخ لرزه ای سازه های کوتاه جداسازی شده با استفاده از جداگرهای لغزشی پاندولی اصطکاکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0291
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی یگانه فر

کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب ، تهران ، ایران

بهنام مهرپرور

استادیار مهندسی عمران سازه دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد تهران غرب ، تهران ، ایران

چکیده

روش های تحلیل دینامیکی غیرخطی علیرغم دقت بالا ، بسیار وقت گیر و پیچیده می باشد ، از این رو روش های تحلیل استاتیکی غیر خطی که عملکرد خوبی در ارزیابی و تعیین پاسخ لرزه ای سازه ها دارند ، ابزاری محبوب جهت تعیین تقاضای لرزه ای به شمار می روند. از طرفی عملکرد جداگرهای لرزه ای بر سازه های جداسازی شده در کاهش پاسخ لرزه ای، نیرو و شتاب ورودی زلزله به سازه بسیار مطلوب و تاثیرگذار می باشد. در قالب این پژوهش، سازه ی 5 طبقه جداسازی شده منظم و متقارن با جداگرهای پاندولی اصطکاکی واقع در شهر لس آنجلس با فرض نوع خاک B، به صورت سه بعدی مدلسازی و بر اساس پارامتر های طراحی AISC 360, AISC 341 و ASCE7 طراحی شده روش های آنالیز استاتیکی غیر خطی پوش آور با الگوی بار یکنواخت ، مثلثی و PSC و MPA و 2N به همراه آنالیز دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی که معیار دقت ما در این پژوهش می باشد ، بر روی مدل های مورد نظر اعمال گردید. نتایج نشان داد که در تعیین برش طبقات روش پوش آور با الگوی بار مثلثی ، در جابه جایی و جابه جایی نسبی طبقات روش پوش آور با الگوی بار یکنواخت به همراه 2N و MPA و به طور میانگین ، روش 2N بیشترین دقت را در بین روش ها ، نسبت به روش دینامیکی غیر خطی در تعیین برش طبقات ، جابه جایی مطلق ، جابه جایی نسبی و حداکثر دوران پلاستیک مفاصل در سازه های جداسازی شده با جداگرهای لغزشی داشت است. مدلسازی و آنالیز های انجام شده با استفاده از نرم افزار SAP2000v16 صورت پذیرفت.

کلیدواژه ها

روش های آتالیز استاتیکی غیرخطی ، الگوهای بارگراری ، پاسخ لرزه ای ، جداگرهای لغزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.