مراحل طراحی مجتمع مسکونی پایدار در مازندران (اقلیم معتدل و مرطوب) به کمک نرم افزار اکوتکت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 833
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله صدر

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، گروه معماری، شاهرود، ایران (دانشجوی کارشناسی ارشد)

الهام صفارزاده

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، گروه معماری، شاهرود، ایران (استادیار)

چکیده

یک خانه به چه دردی می خورد وقتی که شما سیاره مناسبی ندارید که در آن خانه بسازید!!! افزایش مداوم جمعیت ، کشورهای جهان را بیش از پیش با مشکل کمبود انرژی روبرو ساخته و حیات بشری را تهدید می نماید. شاید با کوشش مداوم دانشمندان پرتو امیدی بر چهره حیات در روی کره زمین بتابد و بیم متلاشی شدن تمدن بشر در اثر کمبود انرژی و کثرت آلودگی محیط از بین برود. با توجه به مطالب فوق الذکر ، هدف از مطرح نمودن این بحث ، حساس شدن نسبت به محیط و یافتن نگاه معنایاب به عناصر کالبدی و اقلیمی در فضاهای مسکونی و ایجاد بهترین تعامل و ارتباط میان انسان و طبیعت به کمک معماری ، به منظور دستیابی به اهداف محیطی است . با توجه به ماهیت پژوهش در این تحقیق عمدتا از روش تحلیل سیستمی استفاده می شود و نوشته حاضر با درون مایه توصیفی تحلیلی و با بررسی مدارک و اسناد آرشیوی و کتابخانه ای و همچنین مقالات مختلف و با اقتباس از رساله کارشناسی ارشد با عنوان: طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژی درشهرساری و به کمک نرم افزار اکوتکت صورت پذیرفته است در این مقاله قصد بر این است که مراحل دستیابی به طرح مجتمع مسکونی ) اقلیم معتدل و مرطوب( را شرح دهم ، در پژوهش فوق سه مرحله طراحی شرح داده خواهد شد که عبارتند از : طراحی فرم و کالبد ، طراحی فضاهای داخلی ، طراحی سایت و محوطه جهت طراحی فرم و کالبد دو مدول در نظر گرفته شد که هر یک گویای یک واحد مسکونی می باشد و با قرار دادن واحدها در حالات مختلف به کمک نرم افزار اکوتکت حجم مطلوب انتخاب گردید سپس شروع به طراحی فضاهای داخلی بر اساس داده های اقلیمی گردید و در نهایت طراحی سایت و محوطه بعد از مکانیابی های بهینه صورت گرفته است که به شرح آن می پردازیم.

کلیدواژه ها

طراحی ، معماری پایدار ، مجتمع مسکونی ، اقلیم معتدل و مرطوب ، نرم افزار اکوتکت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.