بررسی تفاوت تاثیرات عناصر و پارامترهای معماری بر مغز و ذهن با توجه به نوع جنسیت و اصل قرار دادن روانشناسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه پورهادی گوابری

مدرس دانشگاه

سحر قلم ارا

مدرس دانشگاه

چکیده

رشته معماری دارای ریشه های عمیق در سنت های باستانی است که به دنبال بهینه سازی فیزیولوژیکی پاسخ های رفتاری انسان به محیط طراحی شده است. نظریه پردازان گشتالت بیان می کنند که مغز انسان برای درک موضوعات پیچیده ای که از اجزای گوناگون تشکیل شده اند، این روش را در پیش می گیرد که تمام اجزاء را در قالب یک موضوع واحد جمع بندی کند و در ابتدا یک درک کلی از آن موضوع حاصل می کند. هرچقدر که اجزای این مجموعه وابستگی و ارتباط منطقی تری با یکدیگر داشته باشند، گشتالت آن مجموعه مستحکم تر است و درک پیچیدگی آن نیز با تلاش کمتر و راحت تر صورت می پذیرد. علم مغز و اعصاب برای مفاهیم جدید معماری با توجه به مکانیسم ها و قابلیت های مغز برای اکتساب، ذخیره سازی، سازماندهی، بازیابی و استفاده از اطلاعات در فضا برای آسایش جسمی و روانی انسان در حال انجام بررسی می باشد که به این پرسش پاسخ دهد که تصویرهایی غنی از طراحی خوب چگونه بر مغز و ذهن ما تاثیر می گذارد همه ما کم و بیش شرایط کلی محیط و فضاهایی را که به انسان احساس شادی و غم می دهند، تجربه کرده ایم. درکتاب کروزه 1974 نیز مثال های متعددی از مواردی که شرایط کلی محیط به وسیله تحریک احساسهای ویژه در انسان موجب دگرگونی رفتار می شوند گزارش شده است. منظور از این تحقیق درک پاسخ انسان به فضاهای طراحی برای ایجاد یک زبان مشترک بین معماران، دانشمندان و کاربران فضای آموزشی ساخته شده و بهبود بخشیدن به سطح کیفی آن در جهت افزایش بهره وری این فضاهاست. نتایج این تحقیق می تواند بصورت الگویی بهینه برای طرح فضا پیشنهاد شود. این الگوها براساس نوع پاسخگویی به طرح فضا، قالبی را به عنوان یک نمونه ایده آل جهت طرح فضاها متناسب با هویت، فرهنگ و معماری مبتنی بر ذهن مطرح می کند. بازنگری و اصلاح فضاهای موجود و بهینه سازی آن ها از جمله نتایج کوتاه مدت کاربردی این تحقیق است. ضرورت این تحقیق به دلیل کمبود توجه به مسایل ذهنی و است.و روانی فضاهای معماری برای کاربران است. تحقیقات نشان دهنده این است که طراحی برای دختران در فضاها به دلیل تفاوت در مکانیسم های مغز و ذهن در دریافت و ادراک ،متفاوت از پسران خواهد بود.

کلیدواژه ها

بهینه سازی فیزیولوژیکی ، آسایش جسمی و روانی ، گشتالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.