امکان سنجی توسعه گردشگری در شهرستان شهریار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زندمقدم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

مهناز اکبری

دانشجوی دکترا جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

چکیده

در حال حاضر صنعت گردشگری در بسیاری از کشورها به منزله یک صنعت پر درآمد و از منابع مهم کسب ارز تلقی می شود.کشور ما ایران از حیث برخورداری از منابع و پتانسیل های گردشگری از نظر طبیعی، تاریخی، مذهبی و فرهنگی در مقام بالایی قرار دارد. سرزمین کهن ایران علاوه بر مناظر بی نظیر طبیعی در فصول مختلف از سال دارای آثار بسیار با ارزش تاریخی و مذهبی است که در نوع خود کم نظیر می باشد. به همین دلیل توسعه صنعت گردشگری در ایران نقش بسیار موثری از نظر منابع اقتصادی نظیر اشتغال،افزایش درآمد ملی،کمک به دیگر بخش های اقتصاد درجهت توسعه و هم از نظر شناساندن خود به عنوان فرهنگی مستقل و دیرپا در دنیای امروز می تواند نقش خود را ایفا کند. شهرستان شهریار نیز به دلیل نزدیکی به شهر تهران پایتخت کشور و فرودگاه های بین المللی امام خمینی و مهر آباد، دارای ویژگی های منحصر به فردی است که این شهرستان را از سایر شهرستانهای استان متمایز ساخته است. به طوری که از یک سو بازار مصرف وسیع پایتخت و امکان ارایه سریع محصول در این بازار و از سویی دیگر امکان بهره مندی از امکانات حمل و نقل هوایی پایتخت جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی در حداقل زمان را داراست. داشتن جاذبه های فراوان طبیعی و تاریخی فرهنگی همچون وجود باغات گسترده و زمینهای کشاورزی آثار تاریخی از دیگر امتیازات شهرستان شهریار است. این شهرستان در جنوب غربی تهران قرار گرفته است. در این مقاله با استفاده از تحلیل swot مزیتها و محدودیت های توسعه گردشگری در شهرستان شهریار مشخص و در نهایت راهبردهای همسو با توسعه پایدار گردشگری ارایه گردیده است.swot واژهه

کلیدواژه ها

شهرستان شهریار،گردشگری، تحلیل swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.