بررسی و مقایسه ویژگی های شیوه جریان سیال ذهن در ادبیات داستانی و فیلم اقتباسی، بر اساس الگوی یاکوبسن (با محوریت شازده احتجاب ، درخت گلابی و گاوخونی )
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0168
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 534
نویسندگان
کارشناس ارشد و مدرس دانشگاه های شیراز
عضو هیات علمی دانشگاه پردیس هنرهای زیبا تهران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز
چکیده
در مقاله حاضر، ویژگی های شیوه ی جریان سیال ذهن در ادبیات و سینما مورد بررسی قرار می گیرد. این بررسی بر مبنای مولفه های این شیوه در ادبیات و سینمای اقتباسی، صورت پذیرفته است. در این مقاله با اشاره مختصری به سه اثر (رمان و فیلم) شازده احتجاب، درخت گلابی و گاوخونی، داده ها همراه با مستندات ارایه گردیده است. در پایان، نگارنده با سنجش و تعمق در یافته های موجود در دو نظام زبانی ذکر شده، با استفاده از الگوی ارتباطی یاکوبسن، سعی در انسجام بخشی به آن ها را داشته است. هدف از این پژوهش، پیوند دادن اصول نظری شیوه ی جریان سیال ذهن، در بررسی داستان و فیلم های اقتباسی از آن ها می باشد. در پژوهش تحلیلی - توصیفی حاضر جهت نیل به اهداف مذکور، از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. از رهیافت این پژوهش، به شباهت نسبتا زیاد ویژگی های شیوه ی جریان سیال ذهن در ادبیات و سینما دست می یابیم، که در انتقال به هر یک از رسانه ها، دستخوش اندکی تغییرات می شوند.کلیدواژه ها
ادبیات و سینمای جریان سیال ذهن، رومن یاکوبسن، شازده احتجاب، درخت گلابی، گاوخونیمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.