کشتزارهای عمودی، راهکاری نوین در ارتقاء سطح کشاورزی شهری
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0161
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1188
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دکترای معماری منظر ، استاد دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دکترای معماری منظر، استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
با توجه به نرخ روبه به رشد جمعیت در شھرھا و رشد پویای محیط ھای شھری در سالھای اخیر، رویکرد کشاورزی شھری به عنوان راھکار ی موثر، جھت تامین نیازھای غذایی ساکنان شھرھا و ایجاد منظر مثمر شھری مطرح بوده است. با توجه به اھمیت مسیله غذا و نیاز به عرضه با ثبات آن در فضاھای شھری و ھمچنین تغییر عادت ھای غذایی شھروندان، بھره گیری از راھکارھای نوین در جھت ارتقاء سطح کشاورزی شھری می تواند سبب کاھش آسیب ھای زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از فعالیت ھای کشاورزی به روش ھای معمول و نیز بھبود کیفیت محصولات غذایی تولید شده در فضاھای شھری شود. ھدف از نگارش مقاله حاضر، معرفی ساختمان کشتزارھای عمودی به عنوان ایده ای نوین در راستای تحقق اھداف کشاورزی شھری می باشد. سوال پژوھش حاضر این است که استفاده از راھکارھای نوین در کشاورزی شھری (کشتزارھای عمودی) چه مزایایی را برای ساکنان شھرھا به دنبال خواھد داشت و اینکه بھره گیری از این راھکار نوین در جھت پاسخ به کدام محدودیت ھا مطرح شدهاست در این مقاله، ابتدا به بررسی ادبیات موضوع پرداخته شده است و سپس با بھره گیری از تکنیک تحلیل محتوا جھت بررسی منابع و اسناد موجود در ا ین زمینه به تحلیل جنبه ھای مختلف ساخت این کشتزارھا پرداخته شده است. نتایج این تحلیل ھا نشان می دھد که ساخت کشتزارھای عمودی به عنوان ساختمانی با قابلیت کنترل شرایط محیطی برای انجام فعالیت ھای کشاورزی در فضاھای شھری می تواند علاوه بر ارتقای سطح کشاورز ی شھری، دارای مزایای زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی برای شھرھا باشد. تحقق این ایده، نیازمند بھره گیری از دستاوردھای علوم مختلف در زمینه معماری، مھندسی و کشاورزی می باشد. ایجاد آگاھی از نحوه عملکرد این راھکار و به کارگیری آن در کشور ایران نیز با توجه به مسایل و محدودیت ھای موجود از قبیل بحران آب و منابع انرژی، کمبود زمین، روند روبه رشد جمعیت، افزایش تقاضا برای غذا، نرخ بیکاری و آلودگی ھای زیست محیطی می تواند سبب کاھش آسیب ھای زیست محیطی و بھبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی شود.کلیدواژه ها
شهرها، کشاورزی شهری، امنیت غذایی، کشتزارهای عمودی، کشاورزی در محیط های کنترل نشده، کشاورزی شهری در محیط های کنترل شدهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.