اثر الیاف فورتا بر مقاومت فشاری بتن سبک و تعیین درصد بهینه برای این نوع الیاف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید عبدالرحیم پور حکیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، گروه عمران، شبستر، ایران

سعید جواهرزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، گروه عمران، شبستر، ایران

چکیده

روند رو به رشد ساختمان سازی در کشور از یک طرف و نیاز به ساخت و ساز های با دوام ببیشترو استفاده از مصالح بومی از طرف دیگر ، محققان این رشته را بر آن داشته تا دست به مطالعه و ساخت مصالحی بزنند که بتواند علاوه بر برآورده کردن نیاز های ساختمان سازی ، با سبک کردن وزن سازه و در نتیجه کاهش نیروهای ناشی از زلزله، مقاومت در برابر زلزله را افزایش دهد. و نیز از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد. یکی از مصالح مهمی که در زمینه عمران و سازه مورد استفاده می گیرد بتن سبک می باشد که در ساخت و ساز و نیز مصالح پیش ساخته امروزه از این نوع بتن استفاده بیشتری می شود ولی به دلیل اینکه مقاومت مکانیکی این نوع بتن به تنهایی ضعیف می باشد لذا در ساختار و طرح اختلاط بتن سبک برای افزایش مقاومت مکانیکی آن می توان از الیاف ها استفاده کرد. یکی از این نوع الیاف ها که در نوع خود به روز و جدید می باشد و بر روی آن تحقیق کمتری صورت گرفته است الیاف فورتا می باشد که می توان با اضافه کردن الیاف به ترکیب بتن و مصالح پیش ساخته مقاومت آن ها را افزایش داده و نیز باعث جلوگیری از ترک خوردگی و از هم پاشیدگی و به طبع آن خرابی سازه ساخته شده با این نوع بتن شد. در این مقاله با اضافه کردن مقادیر مختلف (صفر و 0.5 و 0.7 و 1 و 1.5) در صد، الیاف فورتا به بتن سبک و همچنین تاثیر الیاف فورتا در بهبود کیفیت بتن سبک مورد بررسی قرار گرفته است. بخش نخست شامل انجام آزمایش برای ارایه طرح اختلاط بهینه برای بتن سبک و بخش دوم ساخت نمونه های آزمایشگاهی بتن الیافی با تعیین مقاومت فشاری 3 و 7 و 28 روزه برای بدست آوردن طرح اختلاط بتن الیافی و هچنین تعیین درصد بهینه الیاف برای اینکه چند درصد الیاف مورد استفاده باعث افزایش چشمگیر مقاومت فشاری بتن سبک نسبت به بتن شاهد بدون الیاف شده است مشخص می شود.

کلیدواژه ها

بتن سبک، مقاومت فشاری، الیاف فورتا، میکروسیلیس، درصد بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.