ابعاد تاثیرهای موسیقی در موسیقی درمانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1572
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا دهناد

دانشجوی کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشگاه شیراز واحد بین الملل و مربی موسیقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضا

مسیح افقه

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، گروه آموزشی موسیقی

نازنین دهناد

کارشناس ارشد ،معماری ،دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

موسیقی مورد استفاده در بسیاری از فرهنگ ها و جوامع است. نداشتن اطلاعات موسیقی ناکافی بین موسیقی درمانان، میتواند خطر درمان مضر و غیر موثری برای بخش کثیری از جمعیت آسیب پذیر این رشته را به همراه داشته باشد. امروزه موسیقی درمانی در شاخه های، پزشکی، روانپزشکی و روان شناسی کاربرد دارد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیرات ابعاد موسیقی و نوع رابطه آن درکاربرد درمانی است. این پژوهش نخست با بهره گیری از مطالعات کتابخانه ای و فیش برداری از اطلاعات مربوطه و سپس به روش توصیفی و تطبیقی انجام پذیرفته است. یافته ها نشان می دهد که قطعات موسیقی به خاطر داشتن عناصر متفاوت موسیقی پاسخ های عاطفی متفاوتی را القاء می کنند، در موسیقی آنچه به عنوان القای هیجانات مطرح می باشد، وابسته به شکل بندی متفاوت عناصر موسیقایی است. هر قطعه موسیقی از دو عنصرفرم و محتوا تشکیل می شود: نخست؛ فرم، که در موسیقی شامل ارکانی چون وزن، ریتم، طنین و یا رنگ صوتی و ضرباهنگ است و دوم؛ محتوا، که دربرگیرندهی فواصل، زیرایی یا همان ملودی و مددگردی است. دو رکن ریتم و ملودی از بنیادی ترین ارکان موسیقی هستند که نوع و ترکیب و تعاملات این دو می تواند بیشترین اثر روان شناختی را در شنونده به جای بگذارند. درنهایت موسیقی درمانی در واقع استفاده از موسیقی و برنامه های تنظیم شده موسیقیایی برای توان بخشی به تمامی بیماران جسمی و روانی می باشد و برای بازیافت، نگهداری و تقویت سلامت جسمی و روحی و عاطفی استفاده می شود. از این رو موسیقی، بعنوان یک رسانه هنری خلاق تلقی می شود.

کلیدواژه ها

ابعاد موسیقی، موسیقی درمانی، صوت، روانشناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.