گرایش ها و اهداف تحقیقاتی کاربرد واقعیت افزوده در مهندسی و ساخت و ساز
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
- کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
گروه کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، ایران
کارشناس عمران و عضو سازمان نظام مهندسی قم، ایران
چکیده
واقعیت افزوده، یک فناوری state of the art می باشد که به منظور افزودن اطلاعات به جهان واقعی مورد استفاده قرار می گیرد . امروزه واقعیت افزوده، وارد زندگی روزانه ما شده و برنامه ها و کاربردهای آن کامل ، خردمندانه و چندکاره گردیده است . در این مقاله به موضوع گرایش ها و کاربردهای واقعیت افزوده در معماری، مهندسی، ساخت و ساز و مدیریت مهارت که به اختصار AEC/FM نامیده می شود، می پردازیم و بطور خاص روی چهار فناوری مرتبط با آن متمرکز می شویم: مکان یابی، رابط طبیعی کاربر، محاسبات ابری و دستگاه های قابل حمل و موبایل . پیشرفت هایفناوری مکان یابی، گسترش مفهوم واقعیت افزوده را در محیط پیچیده ای امکان پذیر می سازند. یک رابط طبیعی کاربر، تجربه های شهودی و راحت تری را فراهم می آورد. محیط محاسبات ابری نیز به کاربران امکان می دهد تا با دسترسی به اینترنت، به انواع اطلاعات دست یابند و در نتیجه این فناوری، قابلیت استفاده از واقعیت افزوده را در برنامه های AEC/FM افزایش می دهد. فاکتور دیگری که ما را به استفاده گسترده از واقعیت افزوده ترقیب می کند، دستگاه های قابل حمل و موبایل ها هستند که روز به روز در حال کوچکتر و قدرتمندتر و ارزان تر شدن می باشند. این مقاله مروری از نتایج بدست آمده از تعداد 100 تحقیق در زمینه گرایش ها و فرصت های تحقیقاتی برای استفاده از واقعیت افزوده در رشته های AEC/FM را ارایه می دهد.کلیدواژه ها
رابط طبیعی کاربر، زمینه های AEC/FM، محیط محاسبات ابری، مکان یابی، واقعیت افزودهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.