شناخت پتانسیل های گردشگری منطقه آبگرم قینرجه در مشگین شهر با روش SWOT

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی معماری، شهرسازی، عمران، هنر و محیط زیست؛ افق های آینده، نگاه به گذشته
  • کد COI اختصاصی: ICAUCAE01_0026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منوچهر مکی

استادیار دانشگاه هنر و معماری کمال الملک

محمد فرامرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری و کارشناس رسمی دادگستری

چکیده

ویژگی های اقلیمی، توپوگرافی، شرایط کم نظیر اکوسیستمی، پوشش مرتعی و بخصوص آب های گرم، از جاذبه های گردشگری منطقه مشگین شهر به شمار می روند.در این تحقیق پرسش این است که پتانسیل ها و محدودیت های توسعه گردشگری منطقه قینرجه کدام است و چه راهبردها و راهکارهایی برای توسعه گردشگری که به توسعه منطقه منجر شود، وجود دارد مقاله حاضر، شناخت پتانسیل های گردشگری منطقه آبگرم قینرجه در استان اردبیل، مشکین شهر با استفاده از روش SWOT است. در این مدل، ارزیابی کننده نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید بهترین راهبرد برای فرایند برنامه ریزی راهبردی طبیعت گردی محسوب می شوند. روش جمع اوری داده ها و تحلیل اطلاعات مورد نیاز بیشتر اسنادی، تحلیلی و پیمایشی است. نتایج حاصل، بیانگر آن است که فصل تابستان، بخصوص تیر و مرداد ماد در این منطقه با داشتن شرایط محیطی خنک و طبیعت بکر منطقه در دامنه کوه سبلان و در شرایط بیوکیلیمایی تحریک ملایم، بهترین نقاط قوت برای گردشگری محسوب می شود. برودت سرما در زمستان، نبود مکان اقامتی مناسب، عدم رعایت بهداشت در آبهای گرم و محوطه سازی نامناسب و نیود پارکینگ کافی، از نقاط ضعف منطقه به شمار می رود. همچنین، مهم ترین عامل جذب گردشگری در منطقه قینرجه، در درجه اول عوامل محیطی، از قبیل چشم انداز مناسب طبیعی و آب و هوای خنک از ماه اردیبهشت تا آخر آبان و در درجه دوم آب های گرم پیرامون مانند ولزیر، موییل سویی، ایلاندو، ملک سویی است. راهکارهای این پژوهش می تواند در بهینه سازی وضع موجود و ساماندهی طبیعت گردی در این منطقه موثر باشد.

کلیدواژه ها

عوامل محیطی، گردشگری، منطقه مشگین شهر، آب گرم معدنی، مدل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.