نقش و جایگاه آموزش در توانمند سازی منابع انسانی در پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH02_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنود برمایه ور

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، گروه مهندسی عمران مهندسی و مدیریت ساخت، رودهن، ایران

مصطفی امیری

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان تهران ایران

چکیده

امروزه نیروی انسانی توانمند و اثرگذار، شاخصه ای ارزشمند برای هرسازمان محسوب می شود. بی شک آموزش در توانمند سازی نیرویانسانی نقشی بی بدیل و سازنده ایفا می کند. نقش و جایگاه آموزشدر توانمند سازی منابع انسانی در پروژه های عمرانی بر کسی پوشیدهنیست و متولیان پروژه ها، جهت بهره گیری بهینه از توانمندی هاینیروی انسانی خود، آموزش را در سر لوحه امور قرار داده و به آن نهبه عنوان هزینه بلکه به عنوان سرمایه می نگرند و معتقدند به میزانسرمایه گذاری در بخش آموزش، می توانند کارآیی و اثر بخشیمجموعه خود را دو چندان کرده و اثرات سازنده آن را در بخش هایمختلف پروژه های عمرانی شاهد شوند. در این راستا، بررسی امکاناتو انطباق آن با فعالیت ها و تخصیص نیرو و امکانات از بهترین اموریاست که باید به آن پرداخت، از نگاه تحلیلی، سودآوری را می توانبعنوان فاکتوری در موفقیت نیروی انسانی قلمداد کرد اما از دیدگاهسیستمی، توانایی منابع انسانی در مهارت های ارتباطی، فنی، اقتصادیو اجتماعی، در راستای تحقق اهداف شرکت ها، از مسایل مهمی استکه نباید از آن غافل ماند. بدیهی است شرکت ها در صدد جذب و بهکارگیری نیروی کارآمد و موثر هستند که این امر ضرورت توجه بهپروسه جذب و نگهداشت نیروی انسانی را در مقوله برنامه ریزیمنابع انسانی آشکار می کنند. هماهنگ و همسو نمودن کارکنان باپروژه، افزایش رضایت شغل و بهبود روحیه کارکنان، کاهش حوادث وضایعات کاری، بهنگام سازی دانش و توان نیروی انسانی، همسو وهمراه کردن کارکنان با تغییر و تحولات است. شکل تقویت روحیه وهمدلی و همکاری در بین کارکنان از امور مهمی است که مدیریتمنابع انسانی هر سازمانی باید به آن دقت نظر کافی داشته باشند.تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص از جمله اموری است که هرشرکت می باید با دقت نظر در انتخاب و به روز کردن نیروی انسانیخود، قدرت رقابت پذیری خود را محک زده و ضمانت کیفیت وکارآیی خود را تامین نمایند. هدف از این پژوهش، بررسی اثراتآموزش منابع انسانی با تمرکز بر جنبه های برنامه ریزی و توسعهگروهی در پروژه های عمرانی است. روش تحقیق در این پژوهشبصورت مطالعات کتابخانه ای و همچنین بازدیدهای گسترده از پروژههای در حال ساخت و گفتگو با مدیران ارشد پروژه ها و استفاده ازنظرات و پیشنهادات آنها می باشد. نتایج حاکی از آنست کهبکارگیری تکنیک های آموزشی در مدیریت منابع انسانی (برنامه ریزیو توسعه نیروی انسانی) نتایج و اثرات مثبت و سازنده ای در پیخواهد داشت.

کلیدواژه ها

توانمند سازی، منابع انسانی، آموزش، سرمایه انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.