فولدینگ در مراکز درمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH02_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین ماه سلطان زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه تخصصی هنر، دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران- گروه تخصصی هنر، دانشکده فنی مهندسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

شهرام محمدیانی

عضو هیات علمی،گروه تخصصی هنر، دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران- گروه تخصصی هنر، دانشکده فنی مهندسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

در چند دهه گذشته که معماری فولدینگ پا به عرصه وجودگذاشته تحول شگرفی در علوم مختلف از جمله معماری ایجادکرده است. در عرصه هنر، معماری فولدینگ توانسته آثاری را ازخود به جا بگذارد که بسیار مورد توجه طرفداران، منتقدان و درکل معماران سراسر دنیا قرار گرفته است. اما این موضوع تنها بههمین چند دهه اخیر مربوط نمی شود، اگر ما به عنوان یک ایرانیبه فرهنگ و تمدن و آثار تاریخی خود توجه کنیم متوجه خواهیمشد که فولدینگ در ایران سابقه ای چند صد ساله و یا چند هزارساله دارد که در برخی آثار تاریخی به جا مانده از گذشته میتوانآثاری از فولدینگ را مشاهده کرد و یا آن را به فولدینگ نسبتداد. البته این فولدینگ و یا فلسفه فولدینگ است که به تازگی بهچنین موضوع هایی اشاره میکند در صورتی که در ایران و فرهنگایران فولدینگ تاریخی بس کهن دارد، البته شاید بتوان در آثارتاریخی دیگر کشور ها نیز مصادیقی برای فولدینگ یافت اما به هرحال موضوع بحث در این مقاله بررسی رابطه فولدینگ و مراکزدرمانی در ایران و جهان است. می خواهیم در این مقاله ابتدا بهمصادیق فولدینگ در گذشته ایران بپردازیم و فضاهای درمانیگذشته را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم سپس چند نمونه ازمراکز درمانی خارجی که به سبک فولدینگ طراحی شده اندبررسی شده است و ببینیم آیا فولدینگ در معماری فضاهایدرمانی گذشته نمود داشته یا نه، و اگر داشته چه تاثیری هم درمعماری و هم در درمان بیماران داشته است و با این فرضیه که آیامیتوان با یک معماری متاثر از فولدینگ فضاهای درمانی با عملکردو راندمان بالا هم در بهبود بیماران و هم در پایداری محیطیطراحی و ایجاد نمود. روش تحقیق در این مقاله به صورت هایتحلیلی- توصیفی و همچنین گردآوری کتابخانه ای و مطالعهمقالات ارایه شده در این زمینه انجام گرفته است.

کلیدواژه ها

فولد، معماری ایران، فرهنگ ایرانی، فضاهای درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.