ساماندهی صنایع بازیافت مواد زاید جامد با ایجاد شهرک بازیافت در مجتمع پردازش و دفع آرادکوه
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: UCONFKH02_153
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 905
نویسندگان
کارشناس سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران
عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
دبیر انجمن علمی مهندسی و مدیریت پسماند ایران
چکیده
در کلانشهر تهران افزایش روزافزون تولید پسماند و ضرورت توسعه طرح های بازیافت از نکاتی است که طی سال ها همواره مورد توجه مسیولان شهری قرار گرفته است، طرح شهرک بازیافت، مجموعه ای متمرکز از صنایع بازیافت خواهد بود که نیازمند هماهنگی و برنامه ریزی های متعدد می باشد. براساس مطالعات بعمل آمده کارخانجات بازیافت کاغذ، شیشه، پت، پلاستیک و لاستیک برای احداث در شهرک بازیافت پیشنهاد می شود نتایج ارزیابی اقتصادی طرح پیشنهادی نشان می دهد، سودآوری آن مطلوب بوده و از انگیزه کافی برای جلب و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی برخوردارند. گزینه انتخاب شهرک بازیافت در قسمتی از زمین های آرادکوه می تواند موجب بهینه سازی زمین های موجود و تبدیل آن به مکانی مناسب برای شهرهای اطراف گردد و از آنجایی که در این مکان پسماندهای شهری توسط کارخانجات بخش خصوصی جداسازی می شود، کارخانجات و واحدهای جدیدی که برای تبدیل مواد بازیافتی در شهرک ایجاد می شوند می توانند از ارسال پسماندها به صورت تفکیک شده بهره مند گردند و هزینه های کمتری را از جهات دسترسی و حمل و نقل متحمل گردند. همچنین وجود واحدهای جدید در این مجموعه می تواند برای مسیولین شهری کارگاه آموزشی بسیار مناسبی باشد و این مجتمع با برنامه ریزی های مدیریت پسماند سال های سال قابل استفاده باشد. لذا تلاش مدیریت پسماند در این جهت سوق پیدا خواهد کرد که شهرک بازیافت علاوه بر ایجاد محیطی مناسب جهت زندگی، باعث بهبود وضعیت اجتماعی و بهداشتی محدوده، توسعه اشتغال، رونق اقتصاد، کاهش زیان های زیست محیطی و غیره شود. امید است با اجرایی شدن احداث شهرک بازیافت گام موثری در ایجاد شهری پایدار برداشته شود.کلیدواژه ها
شهرک بازیافت، مجتمع دفع و پردازش ازاد کوه، تهران، مدیریت پسماندمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.