تطبیق مدل ارنشتاین در بافت فرسوده شهری؛ نمونه موردی محله خوب بخت تهران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: UCONFKH02_134
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1191
نویسندگان
دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه علم و صنعت
چکیده
بافت های فرسوده، بازسازی و بهسازی آن از جمله مسایل مطرح درشهرسازی امروز است. این بافت ها از آن جهت اهمیت دارد کهمشکلات زیادی را برای ساکنان و به طور عام برای شهر ایجاد می-کنند. از این حیث سازمان نوسازی شهر تهران برای بازسازی اینبافت ها اقدام هایی انجام داده است که تعدادی از آن اقدام ها مفیدواقع شده است؛ که در این میان پروژه هایی موفق تر بودند، کهمشارکت ساکنین را به همراه داشته اند. بنابراین در این پژوهش باتوجه به نظریه های مشارکتی و تاثیر مستقیم مشارکت در اینبافت ها، استفاده از مدل نردبانی ارنشتاین در دستور کار قرار گرفتهاست. از میان این پروژه های موفق در محلات، محله خوب بختمورد پژوهی این تحقیق قرار گرفته است. در مسیر این تحقیق،تعداد 60 نسخه پرسشنامه در محله پر شده است و برای تکمیلاطلاعات و شناخت بیشتر از محله با تعدادی از ساکنین محلهمصاحبه و میزگردهایی برگزار و آراء و نظرات متخصصین در مورداین محله مورد بررسی واقع شده است. باتوجه به نتایج پرسشنامهمی توان بیان کرد، که ساکنین محله خوب بخت در امور بازسازیمحله مشارکت دارند و میزان مشارکت در این محله در پله هفتمنردبان مدل ارنشتاین می باشد. بنابراین این محله را می توان بهعنوان یک محله مناسب از نظر مشارکت در بازسازی بافت فرسودهبیان کرد.کلیدواژه ها
بافت فرسوده، برنامه ریزی مشارکتی، مدل ارنشتاین، محله خوب بختمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.