بررسی مخاطرات طبیعی سکونتگاه های شهرستان الیگودرز و ارایه راهکارهای مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید خسروی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، مدرس دانشگاه علمی- کاربردی بروجرد

فاطمه شهبازی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مختار جعفری

کارشناس ارشد شهرسازی

آتنا عشقی پور

کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

ایران کشوری بلاخیزاست و می توان آن را یکی ازمستعدترینکشورهای جهان برای وقوع بلایا دانست. تقریبا از 40 مورد بلایایطبیعی، 31 مورد آن در کشور ما به وقوع می پیوندد و 90 درصدجمدیت آن در معرض خطرات ناشی از زلزله و سیل قرار دارند. ایراندر آسیا چهارمین کشور (بعد از هند، بنگلادش و چین( و در دنیامقام دهم را از نظر آمار وقوع حوادث طبیعی دارد که این امر لزومپیشگیری و مدیریت بحران پس از آن را بیش از پیش آشکار میسازد. شهرستان الیگودرز، مانند سایر شهرهای استان لرستان، دردشت لرزه خیز سیلاخور قرار گرفته است که این امر، این شهرستانرا در مدرض خطر زلزله قرار می دهد و از سوی دیگر به واسطهموقعیت استقرار و وجود رودخانه و مسیل در آن، علاوه بر زلزله درمعرض خطر سیل و زمین لغزض نیز قرار گرفته است.هدف از انجام این پژوهش، بررسی مخاطرات سکونتگاه های شهرستان الیگورز و مدیریت بحران در این شهرستان می باشد. روشتحقیق در این پژوهش، به لحاظ هدف کاربردی بوده و از نظر ماهیت؛توصیفی- تحلیلی می باشد که جهت گردآوری داده از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است.نتایج بیانگر ای است که تعداد 53 روستا از سکونتگاه هایشهرستان الیگودرز، در معرض خطر سیل، زلزله و زمین لغزش قراردارند که لزوم توجه و مدیریت بحران در این زمینه کاربردی و راهگشا خواهد بود.

کلیدواژه ها

سیل، زلزله، زمین لغزش، مدیریت بحران، الیگورز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.