بررسی تطبیقی تزیینات کاشی کاری بکار رفته در مساجد دوره ی تیموری و صفوی (نمونه های موردی : مسجد گوهرشاد مشهد مسجد شیخ لطف الله اصفهان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: UCONFKH02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عزیزی شیرکوهی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

سیدحسام الدین طبیبیان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

سارا زندی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رودهن

چکیده

گنجینه های بناهای دوران اسلامی، تزیینات آن است که عقاید مذهبی و جلوه های فرهنگ و هنر این دوران را به نمایش می گذارند و بیشترین انعکاس آن را می توان در مساجد دید، در این میان کاشیکاری که از هنرهای اصیل اسلامی است و از عناصر موثر در شکوه و زیبایی این تزیینات است به صورت های گوناگون و هماهنگ با بنا خود را آشکار می سازد. در این پژوهش که با استفاده از روش تحلیلی- توصیفی و تحقیقات کتابخانه ای انجام شده است، شاهد آن هستیم که طرح ها و نقوش زینتی، گره سازی و طرح های هندسی همواره مبتنی بر باورهای عمیق توحیدی بوده و در تلاش اند که انسان را از کثرت جهان بیرون به تفکر درونی عمیق و قلمرو روح ببرند.

کلیدواژه ها

تقدس بنا، کاشیکاری، مسجد گوهرشاد، مسجد شیخ لطف الله، دوره ی تیموری، دوره صفوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.