اکوتوریسم پایدار در مناطق بیابانی ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنفرانس شهرسازی،مدیریت و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: UCONFKH02_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 567
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
دکتری معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
آنچه با شنیدن نام بیابان در ذهن عام متصور می شود، محیطیخشک و بی آب و علف و عاری از هرگونه پوشش گیاهی استکه برای آن ارزش اکوسیستمی را درنظر نمی گیرند. در حالی کهبیابان چالشی بوم شناختی در حیات کره زمین است. در مقابلدر تفکر سیستمی، بیابان نه تنها به دلیل وجود گونه هاییمنحصر به فرد و توان اکولوژیکی ویژه، نعمتی الهی به شمار میرود، بله قابلیت ها و ارزش های اقتصادی-اجتماعی آن، توانبالایی را برای این زیست بوم رقم زده است. بررسی ها و مطالعاتبه عمل آمده نشان می دهد که گردشگری علاوه بر تقویتفرهنگی عمل بسیار مهمی در راستای پیشرفت اقتصادی واجتماعی می باشد. صنعت گردشگری با مداخلاتی که در محیطانجام می دهد، هم بر فضای جغرافیای انسانی از قبیل شکل شهر،روستا نشینی، الگوهای زندگی مردم، جغرافیای مهاجرت و... اثرمی گذارد و هم با خلق میکرو اقلیم ها، برداشت از منابع آن وتغییر شکل ناهمواری های زمین، بر ابعاد سه گانه جغرافیایطبیعی شامل آب و هوا شناسی، هیدرولیوژی و ژیومورفولوژیاثرگذار است. به عبارتی صنعت گردشگری می تواند به مراتبموجب بسط و گسترش و توسعه اشتغال و درآمد زایی می شود.این پژوهش بر آن است تا با نگاه به جاذبه ها و قابلیت هایزیستی و اقتصادی بیابان ها، ذهن را متوجه امکان سنجی جاذبههای بوم شناختی قابل سرمایه گذاری در بیابان های ایران وتوجه به اکوتوریسم در این نواحی کند؛ زیرا بیابان یک منبعاقتصادی بی مانند و مستعد است که در راستای اهداف توسعهپایدار، موجب حفاظت زیستی و سودآوری اقتصادی این مناطقمی شود. در این تحقیق برای تجزیه تحلیل مفاهیم به نظراتمتخصصان مختلف، شاخص های اقتصادی و اجتماعی و زیستمحیطی پرداخته شده و در نهایت به بررسی و گرداوری آثار مثبتو منفی اکوتوریسم اشاره شده است.کلیدواژه ها
اکوتوریسم، پایداری، اراضی بیابانیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.