نگاهی به تاثیر گرافیک محیطی در طراحی محیط های آموزشی کودکان (نمونه موردی : طراحی معماری مهد کودک)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس دو سالانه جامعه و معماری معاصر
  • کد COI اختصاصی: BCCCA01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدیه بدخش

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

اکبر موسایی جو

مهندس، عضو هیت علمی گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

چکیده

رشد کودک همراه با یادگیری و تجربه های احساسی از رویداد های بیرونی آغاز می شود و به تدریج ذهن کودک و شخصیت او را شکل می دهد. علاوه براین محیط از عمده ترین عوامل تاثیر گذار بر رشد و آموزش آدمی است. پژوهش ها نشان می دهند کودکانی که به مهد کودک می روند زمینه رشد اجتماعی شان فراهم می شود و شخصیتشان در تعاملات اجتماعی شکل می گیرد. محیط مهد کودک می بایست متناسب با مخاطب آن و با توجه به شناخت ویژگی های روحی و روانی کودکان طراحی شود. طراح می تواند از طریق شناخت رنگ ها و خصوصیات آنها، خط، فرم و فضا به برقراری ارتباط موثر و ایجاد فضایی مطلوب و دلنشین جهت پرورش و رشد افکار و پیشرفت کودک کمک نماید. از سویی دیگر رنگ ها در به وجود آمدن مسایل مختلف روانی کودکان بسیار موثر می باشند. گرافیک محیطی پدیده ای ذاتی و اجتماعی محسوب می شود و موثرترین ابزار جهت تاثیرگذاری بر الگوهای رفتاری زندگی انسان می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت محیط در آموزش، رشد، پرورش و انتقال مفاهیم آموزشی به کودکان، شناخت عوامل تاثیر گذار بر آن ( گرافیک محیطی) نیز بیش از پیش اهمیت می یابد. پژوهش حاضر پس از مروری بر ادبیات موضوع به بررسی ابعاد مختلف آن پرداخته و تلاش می کند تا گرافیک محیطی و تاثیر آن در طراحی فضاهای مربوط به کودکان، به ویژه مهدکودک، را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد. بدین منظور از روش توصیفی- تحلیلی بهره گرفته و اطلاعات لازم با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، استفاده از مدارک و گزارش های موجود، گردآوری شده است. نتایج به دست آمده نشان دهنده اهمیت گرافیک محیطی در انتقال مفاهیم آموزشی به کودکان و نقش بسیار مهم آن در طراحی فضاهای مناسب برای کودکان بوده و بر ضرورت بررسی هرچه بیشتر این موضوع تاکید می کند.

کلیدواژه ها

کودک، مهدکودک، رنگ، گرافیک محیطی، طراحی محیط کودکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.