استخراج الگوهای رفتاری در آپارتمان های مسکونی معاصر ایران (نمونه موردی: شهر اهواز)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس دو سالانه جامعه و معماری معاصر
- کد COI اختصاصی: BCCCA01_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 786
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه پیام نورعسلویه
کارشناسی ارشد معماری، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی بهبهان
دکترای تخصصی معماری، هییت علمی دانشگاه پیام نور
چکیده
در این مقاله، با استفاده از علم روانشناسی محیط به بررسی رفتارهای انسانی در آپارتمان های مسکونی ایران پرداخته می شود. تاکید مطلق بر نظر طراحان و معماران، سبب بوجود آمدن فضاهایی مردم گریز و نامطلوب در محیط های مسکونی شده است که کارایی بهینه را نخواهد داشت تا خانه ای مورد انتظار و پاسخگو در برابر ارضای رفتارهای انسانی باشد و در این نوشته به جهت گیری دوسویه معمار و انسان خواهیم پرداخت. در ابتدا با استفاده از منابع کتابخانه ای به مبانی نظری موضوع و سپس از طریق پرسشنامه به استخراج الگوهای رفتاری خواهیم پرداخت. از آنجایی که خانه برای انسان و خانواده ساخته می شود، پرسشنامه، بهترین منبع جهت استخراج داده های روانی انسانها و تمایلات ذهنی آنها از خانه مطلوب می باشد. نیازها و رفتارهای انسانی متاثر از شخصیت ، محیط فرهنگی-اجتماعی و محیط فیزیکی کالبدی زندگی وی می باشند و انسان بر اساس قدرت تعقل و اختیار و محیط زندگی رفتارهای خود را بروز می دهد. در این نوشته به انطباق عینیت خوب معماری در مورد خانه مطلوب از دیدگاه صاحبنظران و ذهنیت استفاده کنندگان از خانه مطلوب خواهیم پرداخت. براساس علم روانشناسی محیط، هدف اصلی پژوهش: میزان پاسخگو بودن آپارتمان های متفاوت معاصر ایران (نمونه موردی آپارتمانهای شهر اهواز) جهت تامین فضاهای متناسب با فعالیت مشخص (قرارگاه رفتاری) ساکنین، بدست آوردن اولویت های رفتاری ساکنین انواع آپارتمانها در ارتباط با محیط خانه، تاثیر محیط کالبدی بر نحوه ارضای الگوهای رفتاری، درخواست ذهنی ساکنین از خانه مطلوب و نزدیک کردن طراحی آپارتمانهای مسکونی به خانه مطلوب با توجه به نیاز بیش از حد مسکن در آینده می باشد.کلیدواژه ها
الگوهای رفتاری، نیاز، آپارتمان، عین، ذهنمقالات مرتبط جدید
- دیدگا ه شیخ ایروانی و محقق اصفهانی درباره مسقطات خیارغبن
- پیش بینی بیشترین تغییرشکل عرضی ورق مدور تحت بارگذاری انفجاری
- یادگیری بازنمایی تصاویر با استفاده از تبدیل سفیدکردن به صورت خودنظارت
- بررسی منابع میکروپلاستیک، مسیرهای حمل و نقل و همبستگی با سایر عوامل استرس زای رسوب
- دانش مدلسازی و الگوهای تجمع میکرو و ماکرو پلاستیک دردریا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.