تبیین اصول طراحی مرکز تعاملات فرهنگی با تکیه بر رویکرد زمینه گرا مورد مطالعاتی: مرکز تعاملات فرهنگی بین اقوام بندر عباس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس دو سالانه جامعه و معماری معاصر
  • کد COI اختصاصی: BCCCA01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه فولادسنج

کارشناس ارشد معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بین المللی کیش

چکیده

شهرها چیزی فراتر از مجموعه ای از ساختمان ها و اقتصاد هستند که برای فرهنگ، تاریخ و مردم خود ارزش قایل اند. اما حقیقتا چگونه فضاهای منعطف از طریق هماهنگ کردن هنر با سایر اجزاء فرهنگ بومی و زندگی روزمره شهری می تواند دستیابی به پهنه گسترده ای از تجارب فرهنگی را آزادنه برای شهروندان فراهم نماید و زمینه ی مناسبی برای تکوین فرهنگ و توسعه فرهنگی باشد از این رو پژوهش حاضر به ادراک فرهنگ و توسعه فرهنگی با تمرکز بر منابع فرهنگی در خرده فرهنگ های قومی از طریق تعریف مفهوم فرهنگ و تاثیرات آن در عرصه های عمومی در مرکز تعاملات فرهنگی بین اقوام بندر عباس پرداخته است. شناخت در فرآیند برنامه ریزی شامل شناسایی جامع و تحلیل منابع فرهنگی به عنوان دارایی های محلی و درک نیازها و خواسته های فرهنگی کاربران فضایی عرصه های عمومی و همگرایی سه عنصر مردم، زمان و خلاقیت، از طریق شناسایی اجتماعات محلی و مکان ها و فعالیت های فرهنگی به عنوان زمینه اصلی خلق و توسعه فرهنگی از طریق واکاوی و تهیه چک لیست انجام شده است. مطلوبیت منابع فرهنگی از طریق شاخص های مشارکت و دسترس پذیری به این منابع در عرصه های عمومی از طریق مصاحبه عمیق انجام شده است. نتایج تحقیق بیانگر نیاز به همگرایی رویکردهای برنامه ریزی فرهنگی و راهبردهایی بر پایه زیرساخت های فرهنگی است که در واقع جریان اندیشه و عقاید را در جامعه برقرار می سازند. در ادامه با تاکید بر ویژگی ها و اجزاء برنامه ریزی فرهنگی، چارچوب مفهومی و اصول طرح پیشنهادی برای انطباق مفاهیم فرهنگی با عرصه های عمومی ارایه شده است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی فرهنگی، عرصه عمومی ، فرهنگ شهری، منابع فرهنگی، مرکز تعاملات فرهنگی، رویکرد زمینه گرا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.