مدیریت جامع اطلاعات عملیات حفاری، راه بردی موثر در کاهش مدت زمان عملیات حفاری ( مطالعه موردی در ایران)

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: کنگره ملی کاوش نفت و گاز - تولید صیانتی
  • کد COI اختصاصی: NEPC01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید محمودیان عطاآبادی

شرکت نفت و گاز اروندان

مرتضی آقا بابایی

شرکت نفت و گا ز اروندان

سعید سجادیان

شرکت نفت و گا ز اروندان

فرهاد صادق زاده

شرکت نفت و گا ز اروندان

چکیده

افزایش راندمان حفاری و بالتبع کاهش مدت زمان آن یکی از اهداف اساسی و مهم در صنعت حفاری می باشد، به طوریکه اکثر فن آوری های نوین و تجهیزات و روش های جدید در راستای نائل شدن به این هدف طراحی و بکارگرفته می شود. اهمیت کاهش مدت زمان حفاری در کشور ایران از دو منظر قابل تامل می باشد . ۱ - کاهش مدت زمان حفاری نسبت مستقیم با کاهش هزینه حفاری دارد که در نهایت به کاهش هزینه های مرتبط با توسعه و اکتشاف میادین نفت و گاز در قسمت تحت الارضی منجر می شود . ۲ - از آنجاییکه تعداد دکل های فعال نسبت به میزان چاه های مورد نیاز برای حفاری بمنظور اکتشاف و یا توسعه میادین کافی نمی باشد، کاهش مدت زمان حفر یک چاه سبب حفر چاه های بیشتر در یک زمان مشخص توسط یک دکل می شود. حفر چاه های بیشتر در یک میدان در مرحله اکتشاف سبب کسب اطلاعات بیشتر و کاملتر از خصوصیات مخزن و برآورد درست تر میزان ذخیره نفت در جای مخزن دارد و در مرحله توسعه میدان سبب امکان اجرای سناریوهای مختلف تولید و اعمال روش های نوین مدیریت مخازن می شود که در هر دو مرحله به صیانت از مخازن ختم می شو د .. در این مقاله ابتدا اقدامات و روش های مطرح در جهت مدیریت عملیات حفاری و افزایش راندمان حفاری بیان می شود، سپس نتایج تحلیل و بررسی میزان اثر بخش بودن انجام این اقدامات در یکی از میادین در حال توسعه در جنوب غربی ایران ارائه می شود بکار گیری اصول مدیریت جامع عملیات حفاری حدود 22% زمان حفاری را در میدان مورد مطالعه کاهش داده است .

کلیدواژه ها

مدیریت حفاری - افزایش راندمان - برنامه ریزی - کنترل پروژه – پایگاه اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.