مقدمه ای بر توسعه پایدار با رویکرد اسلامی(فرصت ها و چالش ها)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در بخشهای توسعه علم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: STCONF02_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شوانه عبدالهی

مدرس مدعو دانشگاه پیام نور مرکزپیرانشهر، گروه مدیریت

مسعود احمدزاده

دانشجوی دکترای رشته مدیریت صنعتی، دانشگاه تهران، گروه مدیریت

شفیع ایار

دانشجوی دکترای رشته مدیریت دولتی، پردیس دانشگاه تهران، گروه مدیریت

محمد بخنو

دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد اقتصاد و مدیریت

چکیده

توسعه و بالندگی هر جامعه ای در گرو برنامهریزی و تدوین استراتژی های توسعه پایدار است .توسعه فرایندی در هم تنیده به مفهوم تحول کیفی، گذار از دوره ای به دوره دیگر مستلزم ا یجاد تغییر همهجانبه در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و به معنای فراهم شدن زمینه های لازم برای پیدایی ظرفیت ها و قابلیت های عناصر مختلف در اجتماع و میدان یافتن آنها برای دستیابی به پیشرفت و افزایش توانایی های کمی وکیفی در بطن جامعه و حکومت اسلامی است که علا وه بر عقلانیت ابزاری هابرماس، عقلانیت فرهنگی وعقلانیت ارتباطی را نیز در بر می گیرد. دنیایی که مک لوهان، آن را دهکده جهانی و تافلر از آن به عنوان خانه جهانی و پستمن آن را دنیای همراه می نامند ، دنیایی است که دوران دانشمندی درآن پایان پذیرفته و دوران روشمندی و کاوشگری فرا رسیده است. در این مقاله ،محققین ضمن تبیین نشانگرهای توسعه پایدار و فرایند توسعه یافتگی جوامع در هزاره سوم ، سعیمی کنند با شناسایی چالش ها و فرصت ها با ارایه راهکارهایی نوین در نهادینه نمودن عدالت اجتماعی با توجه به شاخصهای زیست محیطی گامی اندک در جهت تحقق و استمرار توسعه پایدار بردارند

کلیدواژه ها

توسعه، پارادایم پایداری، توسعه پایدار، عدالت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.