بررسی اثر C3A سیمان پرتلند بر کاتیون های مختلف کلرید در ایجاد پیوند شیمیایی و روش اندازه گیری کلرید آزاد در سیستم های سیمانی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی بتن و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICCD03_085
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 10865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جعفرپور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن

فهیمه فیروزیار

کارشناس تحقیقات مصالح ساختمانی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن

چکیده

هنگامی که کلرید محلول در آب در یک سیستم سیمانی مانند ملات یا بتن وجود داشته باشد، می تواند سبب خوردگی فلزاتی نظیر فولاد گردد. یون های کلرید با فاز C3A ترکیب می شوند و کلرور آلومینات تولید می شود . بنابراین سیما نهایی که دارای مقدار بیشتر C3A می باشند قادرند مقداری از کلرید را پیوند دهند . وقتی که یون های کلرید با C3A پیوند می یابند به حالت غیر محلول تبدیل شده و بنابراین غیر فعال می شوند، به عبارت دیگر کلرید های پیوند یافته و غیر محلول در فرآیند خوردگی نقشی ندارند . همچنین نوع کاتیون های کلرید نیز در خوردگی آرماتور اثر دارند و شدت خوردگی به طور قابل توجهی تابع نوع کاتیون است .برخی سنگدانه ها حاوی مقدار قابل توجهی کلرید هستند که در سنگدانه محبوس بوده و در واکنش خوردگی شرکت نمی کنند . درروش آزمون استاندارد ملی ایران شماره 8947 ، بخشی از کلریدی که در این سنگدانه ها وجود داشته و رواکنش خوردگی نقشی ندارند نیز اندازه گیری می شود. با توجه به اینکه مقدار کلرید اندازه گیری شده به شدت به درجه نرمی سنگدانه ها هنگام تهیه آزمونه بستگی دارد، بنابراین در این روش، کلریدهای اندازه گیری شده که عموماً در واکنش خوردگی شرکت نمی کنند نیز اندازه گیری می شود. در این مقاله نتایج حاصل از انجام یک پروژه تحقیقاتی در زمینه « بررسی تأثیر میزان C3A سیمان در ایجاد پیوند شیمیایی یون کلرید » ، «بررسی تأثیر کاتیون های مختلف کلرید در ایجاد پیوند شیمیایی» و « بررسی روش اندازه گیری کلرید عصاره گیری شده در سیستم های سیمانی » ارائه شده است.

کلیدواژه ها

میزانC3A ، کلرید آزاد، کاتیون های مختلف، پیوند شیمیایی، کلرید عصاره گیری شده، سیستم های سیمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.