بکارگیری الگوریتم های هوش مصنوعی در پیش بینی قیمت سهام با رویکرد نظریه آشوب
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس جامع علوم مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MSACONF01_202
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2952
نویسندگان
دانشیار دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دانشجوی دکترای مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دانشجوی دکترای مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دانشجوی دکترای مدیریت بازاریابی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
چکیده
پیش بینی قیمت سهام مبنایی برای اتخاذ تصمیم برای سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار می باشد. لذا پژوهشگران حوزه مالی و سرمایه گذاری به دنبال یافتن روش های مناسب برای پیش بینی قیمت سهام بوده و در این راستا از روش ها و الگوریتم های متفاوتی استفاده میکنند. در طی دهه های گذشته مزیت های موجود در الگوریتم های هوش مصنوعی موجب اقبال صاحب نظران حوزه مالی به آن گردید و این مساله امروزه شدت بیشتری یافته است. از این رو هدف مقاله حاضر، تحلیل بکارگیری الگوریتم های هوش مصنوعی در پیش بینی قیمتسهام با توجه به نظریه آشوب می باشد. تحلیل ها نشان می دهد استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می تواند پیش بینی بهتری از قیمتسهام نسبت به روش های معمول داشته باشد و در مجموع می توان ادعا کرد که به کارگیری نظریه آشوب و نظریه سیستم های پویا برای توضیح تغییرات قیمت در بازارهای بورس بسی منطقی تر از قبول فرضیه بازار کارا و غیر قابل پیش بینی بودن روند تغییرات قیمت در بورس اوراق بهادار است. همچنین به نظر می رسد الگوریتم های غیر خطی هوش مصنوعی مرتبط با نظریه آشوب بوده و آشوبناکی بیانگر عدمایستایی در استفاده از مدل ها بوده و همواره برای پیش بینی های صحیح قیمت سهام باید به صورت پویا روشی مناسب یافت و به مدل های موجود نمی توان اکتفا کرد.کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، قیمت سهام، نظریه آشوب، بورس اوراق بهادارمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.