تاثیر ارگونومی در محیط کار با بهره وری نیروی انسانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جامع علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MSACONF01_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1885
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد آلامی

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحدتربت حیدریه

علی حسینی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشددانشگاه آزاد اسلامی واحدتربت حیدریه

سیدمحمد تفرشی

استادراهنما

چکیده

تحقیق حاضر حاصل تاثیر رابطه بین ارگونومی در محیط کار با بهره وری نیروی انسانی است. جامعه آماری مورد بررسی دراین تحقیق کلیه پرسنل دانشگاه علوم پزشکی گناباد بودند که طبق آمار ماخوذه تعداد 990 نفر بودند که از این تعداد 180 نفر بهعنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. داده های استخراج شده با استفاده از پرسشنامه ارگونومی و پرسشنامه بهره وری و با کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. .خروجی حاکی از آن بود که در خصوص عوامل محیطی، عوامل فیزیکی و مسایل حفاظتی در حد مطلوب می باشند و تفاوت معنی داری در سطح0/03 مشاهده میگردد و تنها مسایل روحی و روانی درحد پایین تر گزارش گردید. اما با تحلیل تک تک متغیرها مشخص گردید که در مورد عوامل محیطی، تهویه، ازدحام فزاینده جمعیت و سروصدا و در مورد عوامل فیزیکی چیدمان ابزار آلات در حد نامطلوب بودند. همچنین طبق تحلیل واریانس انجام گرفته، مشاهده گردید که به ترتیب شرایط محیطی محل کار، شرایط فیزیکی محل کار، مقدار و تناسب وسایل حفاظتی و امنیتی در محلهای کاری و مسایل روحی و روانی دارای بالاترین بتا هستند و قادرند بسیاری از تغییرات و نوسانات بهره وری نیرویانسانی را پیش بینی نمایند و به ترتیب بیشترین تاثیر را بر بهره وری نیروی انسانی گذاشته اند. در این راستا پس از تجزیه و تحلیل نظرات، این موضوع اثبات گردید که سیستم ارگونومی در برخی از موارد پاسخگوی نیازهای کارکنان نمی باشد، لذا بکاربردن سیاستهای مدبرانه در مورد ارگونومی در محیط کار از اهم مسایل مدیریتی در دانشگاه میباشد. وهمچنین مشخص گردید که رعایت اصول ارگونومی باعث افزایش عملکرد شغلی کارکنان دانشگاه و افزایش بهره وری نیروی انسانی دانشگاه گردیده است.

کلیدواژه ها

ارگونومی؛ جامعه آماری؛ عوامل محیطی؛ حفاظت و امنیت؛ دانشگاه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.