ارزیابی و تحلیل آماری میزان ایمنی گذرگاههای همسطح عابر پیاده درمشهد مقدس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن و اولین اجلاس منطقه ای جامعه ایمن مشهد ۲۰۱۷
  • کد COI اختصاصی: SAFEMASHAD01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید جعفرزاده

کارشناس ارشد مهندسی و برنامه ریزی حمل و نقل، اداره حمل و نقل و ترافیک منطقه ۵، شهرداری، مشهد مقدس

علی محمداله یاری

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، شهرداری منطقه ۵، مشهد مقدس

بهزاد فراشاهی

کارشناس ارشد مهندسی و برنامه ریزی حمل و نقل، اداره حمل و نقل و ترافیک منطقه ۵، شهرداری ، مشهد مقدس

حامد جعفرزاده

استادیار فیزیک، دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، قوچان

چکیده

پیادهروی به عنوان یکی از مدهای پایهای حملونقل همواره بخش عمدهای از سفرهای درون شهری را به خود اختصاص میدهد و به همین جهت طراحی و اجرای ایمن مسیرهای پیادهروی به خصوص در مکانهایی که عابرین پیاده وارد تداخل با وسایل نقلیه موتوری میشوند، از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. متاسفانه در داخل شهرها وقوع تصادفات بین عابرین پیاده و وسایل نقلیه موتوری، به هنگام عبور از عرض راههای شریانی درجه دو فراوانی بالایی دارد که میتواند به دلایل مختلف از جمله عدم توجه کافیدر اجرای ایمن و مکانیابی نامناسب گذرگاههای همسطح عابرین پیاده باشد. مسیرهای عابرین پیاده باید مطابق با نیازها و ویژگیهای خاص افراد سالم و یا ناتوان و بر اساس آییننامههای معتبر مصوب، طراحی و اجرا شوند. این مقاله به بررسی آماری میزان ایمنی گذرگاههای عرضی همسطح عابرین پیاده سطح شهر مشهد بر اساس میزان انطباق وضع موجود آنها با معیارهای ایمنسازی اشاره شده در دستورالعملها و آییننامههای معتبر طراحی راههای شهری، میپردازد. به این منظور دادههای مرتبط با معیارهای آییننامهای ایمنسازی گذرگاهها برای مجموعه منتخبی از راههای شریانی درجه دو در سطح شهر مشهد برداشت شده است. تحلیل دادههای جمعآوری شده نشان میدهد عواملی مانند عدم مناسبسازی ورود و خروج عابرین از پیادهرو به گذرگاه، عدم اجرای سامانه صندلی چرخدار در میانه و تداخل ناشی از عبور غیر مجاز موتور سیکلتها از گذرگاهها و عدم مکانیابی مناسب و تنظیم عبور عابرین پیاده از گذرگاهها، عمدهترین مشکلات ایمنی عابرین پیاده در گذرگاههای همسطح را تشکیل میدهد. همچنین در انتها برپایه نتایج این تحقیق، پیشنهادهایی در راستای بهبود و ارتقاء سطح ایمنی گذرگاههای عابرین پیاده پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

راههای شریانی درجه 2 ،عابر پیاده، گذرگاه عرضی، ایمنی، معلولین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.