اهمیت برنامه ریزی و شاخص های مدیریت بحران در شهرها مطالعه موردی شهر مشهد

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن و اولین اجلاس منطقه ای جامعه ایمن مشهد ۲۰۱۷
  • کد COI اختصاصی: SAFEMASHAD01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضایی مقدم

کارشناس ارشدرشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری مدیریت ارزیابی عملکرد بازرسی و پاسخگویی به شکایات شهرداری مشهد

چکیده

چنانکه میدانیم، کشور ما جزو 10 کشور حادثهخیز دنیا است که تنوع و تعدد حوادث طبیعی و انسان ساخت، همواره ما را در معرض خطرات زیادی قرار داده است و از آنجا که بخش عظیمیاز سرمایههای انسانی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و نظایر این ها در شهرها متمرکز شدهاند، لذا برنامهریزی در جهتحفظ این سرمایهها در مقابل حوادث و بلایا از وظایف مهم برنامهریزان شهری است. هدف اصلی از مدیریت و برنامهریزی بحران، کاهش اثرات جانی و مالی و زیست محیطی آن است. بطور کلی مدیریت بحران درچهار مرحله 1 (پیشگیری 2 (آمادگی 3 (واکنش 4 (بازسازی، تعریف شده است و پیشگیری مهمترین مرحله فرآیند مدیریت بحران است. توجه به موقعیت جغرافیایی، توپولوژی، مورفولوژی و شرایط خاص شهرمشهد، مستلزم ضرورتی است تا شهرداری مشهد در راستای اجرای بند 24 ماده 55 و مواد 99 و 100 قانون شهرداریها، نسبت به شناسایی اماکن و پدیدههای بحران زا و خطرساز و تهیه چک لیست شاخصها واقدامات پیشگیرانه به منظور کاهش بحرانهای احتمالی اقدام نماید. دراین راستا با تعیین معیارها و شاخص های سنجش بحران و با الهام از سند چشمانداز 20 ساله شهر و تاکید بر شعار محوری شهر ایمنمیتوان اهمیت موضوع را در عرصه ملی و بینالمللی تقویت و نتایج آن را به جهانیان عرضه کرد.

کلیدواژه ها

بحران، پیشگیری، مدیریت بحران، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.