بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس شهرستان بستان آباد در سال تحصیلی1393-94

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن و اولین اجلاس منطقه ای جامعه ایمن مشهد ۲۰۱۷
  • کد COI اختصاصی: SAFEMASHAD01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 733
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید مشیری تیکمه داش

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سلامت، ایمنی و محیطزیست HSE دانشگاه علوم پزشکی تبریز و کارشناس مسیول واحدبهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بستانآباد

داریوش زینال زاده

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، شبکه بهداشت و درمان شهرستان بستانآباد

علی علی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد و کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان بستانآباد

زهرا قدیری سیدلر

کارشناس بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده

اجزاء مختلف بهداشت مدارس از جمله کمیت و کیفیت تسهیلات ایمنی مانند ایمنی سازهای، وسایل گرمایشی، وجود سیستم اطفای حریق، سیمکشی برق ایمن و همچنین از نظر بهداشتی نظیر سیستم آب آشامیدنی، نحوه دفع فاضلاب و مدیریت زباله تاثیر بهسزایی در سلامت جسمی، روانی و فراگیری مطالب در دانش آموزان دارد. در این مطالعه 154 مدرسه شهری و روستایی مطابق با آییننامه ایمنی و بهداشت مدارس و از طریق مصاحبه با مدیر مدرسه و مشاهده مستقیم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بررسی حاضر نشان داد که 83 درصد مدارس از نظر پارامترهای ایمنی و حفاظت در شرایط مطلوبی قرار داشتند و 7/59 درصد از وضعیت کلاسها بهداشتی بودند. 7/82 درصد از آبخوریها و 5/93 درصد از وضعیت سیستم دفع فاضلاب مدارس مطابق با ضوابط و آییننامهها قرار داشتند. براساس نتایج این پژوهش وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس شهرستان بهطور نسبی در شرایط مطلوبی قرار داشتند و مهمترین نکتهای که در این پژوهش قابل توجه بود، پایین بودن شاخص های ایمنی و بهداشتی مدارس بیشتر ناشی از عدم آگاهی و توجه مدیران و مسیولان نسبت به استانداردهای مربوطه می باشد؛ لذا خلاء نیروهای متخصص و مربیان بهداشتی در مدارس جهت ارتقای وضعیت موجود هرچه بیشتر احساس میشود.

کلیدواژه ها

ایمنی، بهداشت محیط، بستانآباد، مدارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.