ایجاد جامعه ایمن با تاکید بر آماده نمودن زیرساخت های شهری توسط نهادهای مسیول شهری مطالعه موردی: کلانشهر تبریز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن و اولین اجلاس منطقه ای جامعه ایمن مشهد ۲۰۱۷
  • کد COI اختصاصی: SAFEMASHAD01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود حسن نژادامجدی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری – مدیر بحران شهرداری تبریز

علی مدبر

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری – معاون خدمات شهری و اجرایی شهرداری تبریز

سعید ایمانی

کارشناس ارشد مدیریت سوانح طبیعی – کارشناس ارشد مدیریت بحران شهرداری تبریز

چکیده

ایجاد جامعه ایمن در حقیقت یکی از اهداف تصمیم گیران ، مسیولین و برنامه ریزان اصلی شهر می باشد. اما بایستی عنوان نمود که وجود فضاها و زیرساخت های فیزیکی مناسب و پایدار لازمه اصلی ایجاد جامعه ایمن می باشد. و تنها باانجام اقدامات محدود نمی توان به جامعه ایمن دست یافت. در حقیقت فرهنگ شهروندی و آموزش شهروندان در حوزه های مختلف یک طرف مسیله می باشد و طرف دیگر آن آماده بودن زیرساخت های حیاتی از جمله: خیایان ها و معابر، پلهای عابر پیاده و محل ویژه عبور معلولین، وسایل ایمن حمل و نقل درون شهری و برون شهری، بیمارستان ها و مراکز درمانی کافی و مناسب، مراکز تفریحی و ورزشی، پارک ها، مدارس، دانشگاه و مهد کودک ها، مراکز تجاری و مسکونی باشرایط مناسب و مقاوم، شبکه آب و فاضلاب، برق، گاز ایمن، سیستم های جمع آوری مناسب آبهای سطحی، وجود سیستم های هشدار سریع زلزله و سیل و سایر حوادث، و غیره می باشد. لذا در این مقاله سعی می می شود ضمن بررسیزیرساخت های شهری در کلانشهر تبریز از لحاظ خدمات دهی به شهروندان، مشکلات و ضعف های موجود در این زمینه ارایه شود. نتایج بدست آمده نشان می دهد که تقریبا در کلیه بخش های ذکر شده برخی نارسایی ها وجود دارد کهبایستی سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت در ارتقاء کیفیت این بخش ها با انجام طرح های مختلف قبل از آسیب رسانی به شهروندان انجام گردد و چه بسا اگر این سرمایه گذاری زودتر انجام نشود خسارات ناشی از عدم برنامه ریزی در آینده چندین برابر شده و غیر قابل جبران خواهد شد.

کلیدواژه ها

جامعه ایمن، آمادگی، زیرساخت های شهری، نهادهای مسیول، تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.