بررسی تنوع ژنتیکی توده های آویشن شیرازی بااستفاده از نشانگرهای RAPDوISSR در جنوب ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه تحقیقات کشاورزی ایران
  • کد COI اختصاصی: AARC01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بی باک

دانشگاه جیرفت دانشکده علوم بخش زیست شناسی

کیان آقاعباسی

دانشجویی دکتری بیوتکنولوژی دانشگاه گیلان

خدیجه سالاری سوم

دانشگاه جیرفت دانشکده کشاورزی بخش گیاهپزشکی

چکیده

گیاه آویشن شیرازی با نام علمی Zataria multiflora شناخته شده است . در این تحقیق از نشانگر PARD به دلیل سرعت بالا وهزینه کم آن و از ISSR برای افزایش در صحت کار به منظور بررسی تنوع ژنتیکی 15 توده آویشن جنوب ایران استفاده شد. برگهای آویشن از 15 مناطق مختلف کشوری جمع آوری شدند.استخراج DNA از برگ به کمک روش CTAB با کمی تغییر صورت گرفت . کمیت وکیفیت DNA استخراج شده توسط دستگاه الکتروفورز واسپکتوفتومتر اندازه گیری شد. از 15 نشانگر RAPD تعداد 10 نشانگر واز 13 نشانگر ISSR تعداد 10 نشانگر که باندهای واضح تر رادر واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) تولید کرده بودند برای آنالیز مورد استفاده قرار داده شدند. ازاین تعداد آغازگر تعداد قطعه چند شکل بدست آمد وامتیازدهی براساس حضور (یک) یا عدم حضور (صفر) باندها انجام شد.با کمک نرم افزار pcNTSYS با استفاده از ضریب تشابه دایس والگوریتم میانگین فاصله (UPGMA) دندروگرام مربوطه رسم شد.

کلیدواژه ها

آویشن شیرازی ، نشانگر ISSR,PAPD ، تنوع ژنتیکی ، ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.