بررسی اثر میخ و پنل بر روی سختی دیوار برشی چوبی دارای بازشو و بدون بازشو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس منطقه ای مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: GHAEMCIVIL02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداکبر ابراهیمی کچپی

کارشناس ارشد سازه موسسه آموزش عالی روزبهان ساری

سیدقاسم جلالی

دکترای سازه استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قایمشهر

چکیده

دیوار برشی یکی از سیستمهای مقاوم در برابر بارهای جانبی میباشد. در دنیای جدید که ساخت و ساز به سمت سبک سازی و مقاوم سازی سوق گرفته است یکی از بهترین جایگزین برای بتن و فولاد ، چوب میباشد که باید در این ساختمانهای چوبی هم سیستم دیوار برشی را برای مقابله به نیروی جانبی تعبیه کرد. بدین منظور در این تحقیق به بررسی اثر تغیرات ابعاد وادارها ، ضخامت پنلهای پوششی، فاصله میخها از یکدیگر و قطر میخ بر روی قاب چوبی در نرمافزار آباکوس پرداختیم. نتایج حاصله را میتوان این گونه بیان نمود که میخها نیروی لغزشی بین پنل و وادار ، پنلها نیروی برشی ایجاد شده در دیوار و وادارها نیروی خمشی را متحمل میشوند که این سه عضو در کنار یکدیگر سختی دیوار برشی را تضمین میکنند. دریافتیم اصلی ترین عامل در جابهجایی دیوار میخها میباشند چرا که بیشترین تنش وارد شده در میخها به وجود میآید. وادارهای متصل به قاب به تنهایی20 درصد، جابهجایی قاب را کاهش می-دهد و در صورت اضافه شدن پنل این مقدار کاهش به80 درصد هم خواهد رسید. با افزایش قطر میخ و کاهش فاصله میخ )افزایش تعداد میخ( به ترتیب،جابهجایی ایجاد شده پس از اضافه شدن پنل را60و50 درصد کاهش میدهد. تاثیر افزایش ضخامت پنل نسبت به هم در جابهجایی دیوار که بیشترین آن در دیوار نوع سه رخ داده 13 درصد میباشد که بسیار ناچیز میباشد

کلیدواژه ها

دیوار برشی چوبی ، جابهجایی ، وادار ، میخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.