بررسی رابطه باورهای مذهبی و شادکامی در دانش آموزان مقطع متوسطه اول

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی چارسوی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCCH02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 754
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم شیبانی راد

فرهنگی کارشناس ارشد مدیریت ورزشی

چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطه باورهای مذهبی و شادکامی در دانش آموزان مقطع متوسطه اول آموزش و پرورش ناحیه 2 شهر شیراز است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه این پژوهش شامل 100 نفر از کل دانش آموزان متوسطه اول ناحیه 2 شیراز بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند.داده های پژوهش بااستفاده از پرسشنامه های پرسشنامه شادکامی ارجیل ) 2001 ( و پرسشنامه دینداری گلاک و استارک ) 1965 (گردآوری شدند. از آمار توصیفی جهت محاسبه ی میانگین،انحراف استاندارد، مینیمم و ماکزیمم متغیرها استفاده شد. همچنین از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون برای بررسی رابطه دینداری و شادکامی دانش آموزاناستفاده شد.بین ابعاد باورهای مذهبی )نگرش مذهبی اعتقادی ، نگرش مذهبی تجربی، نگرش مذهبی پیامدی و نگرش مذهبی مناسکی ( و شادکامی رابطه معنادار وجود دارد.براساس نتایج ،فرد دیندار در پی به وجود آمدن معرفت و احساس عاطفی نسبت به پروردگار، انبیاء و اولیای دین، انجام تکالیف و احکام دینی را در حیطه ی شخصیاجتماعی و اقتصادی برخود بایسته می داند و به آنها عمل می نماید. این رفتارها نقش مهمی در سلامت روانی نوجوانان دارد. داشتن اعتقاد به دین و خدای یگانه باعث احساسنوعی امنیت می شود و این احساس امنیت باعث کاهش استرس ناشی از عوامل استرس زا می شود و همین امر باعث می شود که فرد از اختلالات روانی کمتری رنج ببرد. دین نظام باور منسجمی ایجاد می کند که باعث می شود افراد برای زندگی خود معنا پیدا کنند و به آینده امیدوار باشند

کلیدواژه ها

باورهای مذهبی و شادکامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.