بررسی نقش سرمایه فکری بر بهبود فرایند کاری سازمان مطالعه موردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی چارسوی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCCH02_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 467
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد علمداری

گروه حسابداری، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر ، ایران

طالب حسن پورچنارستان سفلی

مدرس دانشگاه یاسوج

احمد علمداری

مرکز تحقیقات عوامل موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج ، ایران .

هوشنگ محمدی

سازمان تامین اجتماعی یاسوج، یاسوج، ایران

چکیده

سرمایه فکری، موضوع جدیدی است که به لحاظ نظری، در چند سال اخیر در سطح جهانی مطرح شده است. اما از آنجایی که منبعی با ارزش برای کشورهاو سازمانها محسوب میشود، به سرعت در حال تبدیلشدن به شاخص توسعهیافتگی کشورها است. این منبع نامشهود، یکی از با ارزشترین منابع شرکتها وسرمایه مهم در رشد کارآفرینی محسوب شده است. در این راستا پژوهشی باعنوان بررسی نقش سرمایه فکری بر کسب بهبود فرایندکاری در دانشگاه علومپزشکی یاسوج انجام شد. این پژوهش براساس هدف کاربردی، از نظر ماهیت و روش تحقیق، همبستگی و از نظر زمانی مقطعی است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران و کارشناسان ستادی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در سال 1395 می باشد که تعداد آنها 961 نفر است. با استفاده از جدول مورگان 276 نفربه عنوانحجم نمونه انتخاب شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه بود که در یک مطالعه مقدماتی روایی و پایایی این پرسشنامهها به اثبات رسیده است. بهمنظور تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از روشهای آمار توصیفی و استنباطی ) ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون(استفاده شد. دادهپردازی نیز با استفاده از نرمافزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد که بین سرمایه فکری و بهبود فرایند کاری در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج رابطه معنیداری وجود دارد و همه ابعاد سرمایه فکری )سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی( با بهبود فرایند کاری رابطه معنیداری داشتند. همچنین مشخص گردید که متغیر سرمایه انسانی بیشترین سهم را در بهبودفرایندکاری داشته است.

کلیدواژه ها

بهبود عملکرد مالی، کسب مزیت رقابتی،سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه، سرمایه ارتباطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.