ارزیابی نقش اقتصاد دانش محور بر سرمایه فکری مطالعه موردی سازمان تامین اجتماعی شهر شیراز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی چارسوی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: NCCH02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 486
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام نادری

گروه مدیریت ، واحد یاسوج ، دانشگاه آزاد اسلامی ، یاسوج ، ایران

اسماعیل شمس الدینی

گروه مدیریت ، واحد یاسوج ، دانشگاه آزاد اسلامی ، یاسوج ، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه بین اقتصاد دانش محور با سرمایه فکری و ابعاد آن )سرمایه ساختاری، انسانی و مشتری( در سازمان تامین اجتماعی شهرشیراز بود. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی، از نظر روش شناسی تحقیق از نوع تحقیقات همبستگی ، از نظر زمانی ، مقطعی، از لحاظ گردآوری داده هااز نوع تحقیقات میدانی است. جامعه آماری تحقیق را 214 نفر از کارکنان سازمان تامین اجتماعی شهر شیراز تشکیل می دهد. حجم نمونه با استفاده ازجدول مورگان 135 نفر انتخاب شد. ابزار جمع آوری اطلاعات مورد نیاز تحقیق، پرسشنامه سرمایه فکری بونتیس ) 2000 ( و پرسشنامه محقق ساخته اقتصاد دانش محور بود. جهت تعیین اعتبار محتوایی، پرسشنامه مقدماتی در اختیار متخصصین قرار داده و از آنها نظرخواهی و اصلاحات لازم انجام گردید. دادهها بانرام افزار SPSS 24 و AMOS تجزیه و تحلیل شد. به منظور محاسبه قابلیت اعتماد از روش آلفای کرونباخ استفاده گردید که مقدار آلفای کرونباخ بهترتیب 81 /. و 88 /. محاسبه گردید که حاکی از پایایی مناسب ابزار پژوهش بود. یافتههای آزمون همبستگی نشان داد که بین اقتصاد دانش محور با سرمایه فکری و ابعاد آن )سرمایه انسانی، ساختاری و مشتری( مثبت و معنادار می باشد. یافتههای آزمون معادلات ساختاری نشان داد که 80 درصد واریانس متغیر سرمایه فکری به وسیلهی متغیر اقتصاد دانش محور تعیین میشود و متغیر اقتصاد دانش محور در کل با میزان ) 89 / 0 ( واریانس سرمایه فکری را )به عنوان متغیر وابسته نهایی( تبیین نموده است.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، سرمایه انسانی ، سرمایه ساختاری ، سرمایه ( رابطه ای) مشتری، اقتصاد دانش محور، سازمان تامین اجتماعی شهر شیراز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.