جایگاه و اهمیت کار از دیدگاه اسلام و دانشمندان علوم اجتماعی و امام خمینی (ره)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی مدیریت و معارف اسلامی
  • کد COI اختصاصی: DINCONF01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم علی بالایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد عرفان اسلامی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد نجف آباد

چکیده

یکی از ارکان های اساسی در زندگی اجتماعی، جهاد و کار و کوشش انسان ها می باشد. کار و جهاد، یک جامعه را به مرزهای توسعه و ترقی نزدیک ساخته و باعث آبادانی و رشد آن سرزمین می شود، علاوه بر آن کار و فعالیت، نتایج ارزنده ای را درجسم و روح انسان دارد. با توجه به فواید و نتایج مثبت کار در اجتماع و روحیه فرد، آموزه های اسلام به کار و جهاد اهمیت زیادی می دهد.کار کردن فقط به معنای داشتن شغلی معین در جامعه نمی باشد، بلکه فرد باید در هر جایگاه و هر سنی، اهلسعی و کوشش باشد و بتواند در شکوفایی مادی و معنوی و رشد اجتماع، نقش مفیدی ایفا نماید. ارزش کار، فقط به لحاظمادی و کسب درآمد و ثروت نیست، کار همگانی باعث رشد و توسعه یک جامعه گشته و کشور را به سوی شکوفایی اقتصادی و پیشرفت اجتماعی سوق می دهد و اعضای آن جامعه را انسان هایی فرهیخته و سالم بار می آورد.کار و کوشش یکی ازنمودهای شکر گذاری از نعمت ها و الطاف خداوند می باشدکار و کوشش شبانه روزی از ویژگی های سیره انبیاء و ایمه اطهاربوده است. نگاهی به شیوه و روش زندگی رهبران دینی گویای این مسیله است که ایشان در کنار امور دینی و عبادت خداوند، از کار و فعالیت اقتصادی غافل نمی ماندند، پیامبر اکرم (ص) همواره، امت خویش را به کار و جهاد دعوت می نمودند

کلیدواژه ها

اهمیت کار، تلاش ، همت ، ادیان توحیدی ، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.