فساد اداری، عوامل و راهکارهای مقابله با آن از منظر آیات و روایات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های میان رشته ای قرآن کریم، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IQS-4-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال فرزندوحی

استادیار، گروه الهیات، دانشگاه رازی

مینا یعقوبی

دانشجوی دکتری، گروه علوم قرآن و حدیث، دانشگاه ایلام

چکیده

فساد اداری با انواع و اشکال مختلف و تبعات سوء آن، از دیدگاه اسلام هم به عنوان یک معضل اخلاقی وهم به مثابه یک چالش قانونی در نظر گرفته می شود این پدیده ناشی از برخی عوامل شخصی، اقتصادی،فرهنگی، قضایی و سیاسی است به مقتضای این عوامل، راهکارهای دین برای پیشگیری و مبارزه با این مسیلهنیز دربردارنده راهکارهای غیررسمی و درونی مانند تقوا، صبر، ایمان به معاد، احساس مسیولیت اجتماعی و ...و راهکارهای رسمی همچون: راهکارهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و قضایی خواهد بود در این پژوهش بابررسی و تعمق در متون اسلام یعنی قرآن کریم و احادیث معصومین (ع)، به شرح و تبیین عوامل فساد وراهکارهای مبارزه با آن پرداخته شده است به طورکلی از نتایج این تحقیق به دست می آید که اسلام با یکدید همه جانبه، سعی در از بین بردن زمینه ها و بسترهای بروز فساد اداری داشته و در صورت بروز نیز برخوردقاطع با آن را توصیه می نماید.

کلیدواژه ها

فساد اداری، قرآن و حدیث، مقابله سیستمی، عوامل فساد، راه کارهای مبارزه با فساد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.