مشارکت هماهنگ نیروگاه های مجازی تجاری و فنی برای شرکت در بازارهای انرژی و ذخیره چرخان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-13-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 619
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی میردار

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدکاظم شیخ الاسلامی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

حسین سیفی

استاد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمدامین لطیفی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

منابع انرژی پراکنده انعطاف پذیری، قابلیت کنترل و ظرفیت کافی برای شرکت در بازار برق را ندارند. با تجمیع این منابع در قالب نیروگاه مجازی، می توان این مشکل را برطرف کرد. منابع انرژی پراکنده به کمک مفهوم نیروگاه مجازی به بازار برق دسترسی پیدا می کنند و قابل رویت می شوند. این مقاله به مطالعه برنامه ریزی نیروگاه مجازی تجاری در بازارهای هم زمان انرژی و ذخیره ی چرخان می پردازد. سبد تولید نیروگاه مجازی تجاری مفروض شامل منابع تولید پراکنده و ذخیره کننده ها است. مسیله ی نیروگاه مجازی تجاری به شکل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مدل شده است. منابع انرژی پراکنده تشکیل دهنده سبد تولید نیروگاه مجازی، در این مقاله در نقاط گوناگون شبکه فرض شده اند. بنابراین نیروگاه مجازی تجاری تنها قیود بهره برداری از منابع انرژی پراکنده را در نظر می گیرد. روش پیشنهادی برای نیروگاه مجازی فنی برقراری قیود شبکه با حداقل انحراف از توان های برنامه ریزی شده توسط نیروگاه های مجازی تجاری است. بدین منظور مسیله به کمک آنالیز حساسیت و با هدف کمینه سازی انحراف از توان های برنامه ریزی شده و با در نظر گرفتن قیود بهره برداری از منابع و قیود شبکه ی توزیع به صورت تابع هدف حداقل مربعات و قیود خطی مدل شده است. نتایج شبیه سازی کاربرد پذیری روش پیشنهادی را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

بازار برق، منابع انرژی پراکنده، نیروگاه مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.