بهینه سازی و افزایش پنهای باند پیوننده خط شانه ای موجبری مجتمع شده در زیرلایه به روش حداقل مربعات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-12-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

همایون عریضی

استاد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

ام البنین سلامی کناری

دانش آموخته، کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محمدامین چایچی زاده

دانش آموخته، کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

چکیده

پیوننده های جهتی، عناصر غیرفعالی هستند که برای تقسیم یا ترکیب توان در مدارهای مایکروویو و موج میلیمتری و تراهرتز کاربرد زیادی دارند. با استفاده از تکنیک موجبر مجتمع شده در زیرلایه، این قطعه مایکروویوی به صورت هم زمان از بسیاری ویژگی های خوب مدارهای چاپی و موجبر مستطیلی از قبیل هزینه کم، سایز کوچک و تلفات انتقالی و تلفات تشعشعی بسیار کم برخوردار خواهد شد. در ایم مقاله سه نمونه پیوننده خط شاخه ای با استفاده از تکنیک موجبر مجتمع شده در زیرلایه طراحی و برای افزایش پهنای باند فرکانسی آن از روش چند بخشی سازی بهره گرفته شده است. برای بهینه سازی تحلیل مداری از روش حداقل مربعات استفاده و در تمام مراحل طراحی پیوننده بصورت نامتقارن و مقدار پیوند دلخواه در نظر گرفته شده است. سپس نتایج حاصل از تحلیل مداری با نتایج تحلیل تمام موج مقایسه شده است و یک نمونه پیوننده دو بخشی 3dB برای کاربرد در باند Ku طراحی و ساخته شده است. مشاهده می شود که تطابق خوبی بین نتایج اندازه گیری و شبیه سازی وجود دارد.

کلیدواژه ها

پیوننده، چند بخشی، موجبر مجتمع شده در زیرلایه، روش حداقل مربعات، گرادیان مزدوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.