تعیین اندازه بهینه منابع تولید پراکنده ریزشبکه مستقل از شبکه جهت تامین بارهای الکتریکی و حراتی با در نظر گرفتن تاثیر هزینه های سرمایه گذاری، بهره برداری و زیست محیطی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-12-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 447
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام نامور بهرغانی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمد آقاشفیعی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

معین ابوالقاسمی

دانش آموخته، کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمد مرادی دالوند

دانش آموخته، کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

امروزه استفاده از میکروتوربین ها در حالت تولید همزمان برق و حرارت برای تامین بار الکتریکی و حرارتی در ریزشبکه های مستقل از شبکه رو به افزایش است. از طرف دیگر خطر کمبود و پایان پذیری منابع انرژی های فسیلی، افزایش اهمیت مسایل زیست محیطی و همچنین افزایش قیمت سوخت باعث شده تا کشورهای مختلف استفاده هرچه بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر را مورد توجه قرار دهند. غیرقطعی بودن، عدم تطابق با بار، عدم توانایی در تامین بار حرارتی و هزینه زیاد منابع از عیوب منابع بادی و خورشیدی می باشند. در این مقاله ساختار ریزشبکه پیشنهادی به گونه ای است که با استفاده از سیستم ذخیره ساز، هیتر (مبدل برق به حرارت)، میکروتوربین و بویلر تا حد امکان مشکلات فوق را رفع کرده و اندازه بهنیه ترکیبی از منابع تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر در یک ریزشبکه مستقل جهت تامین بار الکتریکی و حرارتی تعیین می گردد. علاوه بر این با استفاده از آنالیز حساسیت برای قیمت سوخت، جریمه بابت آلودگی و کمک هزینه دولت در سرمایه گذاری منابع تجدیدپذیر، راهکارهای توسعه منابع تجدیدپذیر و اندازه بهینه منابع با توجه به آنالیز انجام شده ارایه می گردد. روش مورد استفاده در حل مساله بهینه سازی الگوریتم بهبود یافته انبوه ذرات می باشد. اطلاعات بار مربوط به استاندارد IEEE و اطلاعات سرعت وزش باد و تابش خورشید مربوط به منطقه اردبیل می باشد.

کلیدواژه ها

ریزشبکه، الگوریتم بهبود یافته انبوه ذرات، آلودگی، انرژی تجدیدپذیر، اندازه بهینه، میکروتوربین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.