مقایسه نتایج شبیه سازی بلور فوتونی با استفاده از روش FDTD دو بعدی بهبود یافته و FDTD سه بعدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 10، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-10-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تهمینه جلالی

استادیار، گروه فیزیک، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

احمد محمدی

استادیار، گروه فیزیک، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران

چکیده

با استفاده از داده های آزمایشگاهی، دقت روش تفاضل متناهی دامنه زمان FDTD دوبعدی بهبود یافته با روش FDTD سه بعدی مقایسه می گردد. برای این منظور از موجبر خمیده 60 درجه بلور فوتونی بهینه استفاده شده است. با توجه به هندسه ی موجبر بلور فوتونی، قطبش الکتریکی عرضی در نظر گرفته شده است. این داده ها از تکنیک End-Fire در آزمایشگاه به دست آمده اند. با محاسبه ی گذردهی موثر در الگوریتم یی نشان می دهیم که روش FDTD بهبود یافته دوبعدی توافق بسیار خوبی با نتایج آزمایشگاهی و شبیه سازی سه بعدی دارد. با توجه به سادگی الگوریتم و کارایی روش دوبعدی می توان شبیه سازی ابزارهای بلور فوتونی را بر روی کامپیوترهای شخصی با سرعت قابل قبولی انجام داد. همچنین این روش قابل استفاده برای بلورهای فوتونی با هر ساختار و ماده ای می باشد. بنابراین با در نظر گرفتن سرعت بالای روش دو بعدی در مقایسه با سه بعدی و امکان اجرای آن بر روی کامپیوترهای شخصی می توان از این روش دو بعدی برای مطالعات بنیادی و بهینه سازی ابزارهای بلور فوتونی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

بلور فوتونی، روش تفاضل متناهی دامنه زمان، شبیه سازی، موجبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.