نقش جوامع روستایی در حفاظت از مراتع در شهرستان ماهنشان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، دوره: 3، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_RDS-3-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 538
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه زنجان
دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان
استادیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی اقدامات دامداران روستایی وابسته به مراتع در حفاظت از مراتع و تحلیل عوامل موثر بر آن با استفاده از یک روش شناسی ترکیبی پیمایش و مطالعه موردی است. داده ها از طریق بررسی طرح های مرتع داری ،گروه های متمرکز ،پرسشنامه با نمونه ای تصادفی متشکل از 204 بهره بردار روستایی در شهرستان ماهنشان گردآوری گردیدند. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS20 و Amos20 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد، دانش بهره برداران درباره نقش اهمیت و عوامل موثر بر تخریب مراتع نسبتا بالا بود. اقدام آن ها در مورد عملیات مکانیکی درحد کم گزارش شد. اقدام بهره برداران در زمینه عملیات بیولوژیک ومدیریت چرا با متغیرهایی همچون اجرای طراح های مرتع داری ،تعامل بهره برداران با نهادهای بیرونی ،شرکت در دوره های ترویجی ، سطح تحصیلات و سطح اراضی زراعی و باغی رابطه مثبت و معنی داری داشت. همچنین براساس نتایج حاصل از تکنیک تحلیل مسیر37 درصد از واریانس اقدام بهره برداران درمورد حفاظت از مراتع به وسیله متغیرهای اقدامات اصلاحی-احیایی مراتع دانش افراد در مورد اقدامات حفاظتی ، روابط با کارشناسان منابع طبیعی، تحصیلات، پرورش زنبورعسل و شرکت در دوره های ترویجی تبیین شد به طور کلی فعالیت های ترویجی و روابط با کارشناسان در افزایش دانش بهره برداران و اقدام آن ها در حفاظت و بهره برداری پایدار از مراتع تاثیر گذار است.کلیدواژه ها
اصلاح مراتع، اقدام حفاظتی، بهره برداران، دانش، شهرستان ماهنشانمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.