الکتروریسی عمودی الیاف نانوکامپوزیتی UHMWPE/ZnOدر دمای زیاد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 27، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-27-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی حسینی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر

مهرداد کوکبی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر

نادره گلشن ابراهیمی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر

چکیده

پلی اتیلن با وزن مولکولی بسیار زیاد ( UHMWPE ) به عنوان پلیمری گرمانرم، با خواص تریبولوژیکی و مکانیکی استثنایی، به ویژه به شکل الیاف بسیار کارآمد، خیلی مورد توجه است. در پژوهش حاضر،الکتروریسی که به عنوان روشی آسان، کم هزینه و با بازده زیاد برای تولید پیوسته الیاف ظریف با قطرهای میکرونی، حتی نانومتری شناخته می شود، برای تولید الیاف نانوکامپوزیتی UHMWPE/ZnOبه کار گرفته شد. الکتروریسی UHMWPE به دلیل انحلال پذیری ضعیف آن در حلال های رایج و رسانایی الکتریکی بسیار کم محلول آن، با مشکلات و محدودیت های متعددی روبروست.از مهم ترین آنها ضرورت زیاد نگاه داشتن دمای سامانه برای جلوگیری از کاهش دما و ژل شدن محلول حین ریسندگی است. در این پژوهش، ساخت الیاف نانوکامپوزیتی UHMWPE/ZnO باسه سطح از بارگذاری نانوذرات روی اکسید ( 5/ 2، 5 و % 5/ 7 وزنی) به روش الکتروریسی عمودی اصلاح یافته در دمای زیاد انجام شد. سامانه الکتروریسی مزبور به گرم کن های زیرقرمز، مجهزشد. ابتدا شرایط برای تولید الیاف UHMWPE یکنواخت بدون شکل شناسی دانه ای با قطر متوسط 1/8±0/25 μm ، تنظیم شد. در این شرایط، الیاف نانوکامپوزیتی UHMWPE/ZnO نیزحاوی درصدهای وزنی مختلف نانوذرات روی اکسید تولید شد. الیاف نانوکامپوزیتی UHMWPE/ZnO قطر متوسط بیشتری را متناسب با درصد نانوذرات اضافه شده نشان می دهد. شکل شناسی و چگونگی پراکنش نانوذرات در الیاف نانوکامپوزیتی، با آزمون میکروسکوپی الکترونی پویشی ( FE-SEM ) مجهزبه تحلیل کیفی EDAX همراه با تصویربرداری نگاشت ارزیابی شد. نتایج، پراکنش بسیار خوب نانوذرات روی اکسید را به دلیل سازگاری با حلال و UHMWPE ، نشان می دهد

کلیدواژه ها

اUHMWPEالیاف نانوکامپوزیتی،الکتروریسی عمودی،دمای زیاد،نانوذرات ZnO

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.