کارایی حفاظت گرمایی ایروژل های کربنی پرشده باماده تغییر فاز منیزیم کلرید هگزاهیدرات
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 26، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_IJPST-26-6_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 488
نویسندگان
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر
چکیده
ایروژل های کربنی نوع ویژه ای از اسفنج های سلول باز با چگالی کم، تخلخل پیوسته و اندازه حفره های نانومتری هستند که از زمینه ذرات شبه کلوییدی به هم پیوسته در ابعاد نانومتری تشکیل شده اند. موادتغییر فاز نیز موادی با گرمای نهان ذوب زیادند که هنگام تغییر فاز قابلیت جذب و آزادسازی مقادیر زیادی انرژی گرمایی را دارند. این مواد هنگام تغییر فاز همانند حایلی در برابر عبور گرما عمل کرده و از انتقال آن جلوگیری می کنند. این عامل سبب استفاده از این مواد در کاربردهای حفاظت گرمایی شده است. در این پژوهش، برای بهبود خواص گرمایی ایروژل های کربنی اثر اضافه کردن ماده تغییرفاز منیزیم کلرید هگزاهیدرات (دمای ذوب 115/7°C ) مطالعه شده است. از آزمون عملکرد گرمایی ونیز آزمون های DSC و SEM به ترتیب برای مقایسه رفتار دما - زمان ایروژل های ساخته شده،تعیین گرمای نهان ذوب ماده تغییر فاز، مشاهده ریزساختار و بررسی اندازه حفره ها در نمونه های ساخته شده، استفاده شده است. بررسی نتایج به دست آمده نشان داد، استفاده از مواد تغییر فاز در درصدهای کم اثر چندانی بر بهبود خواص گرمایی ایروژل کربنی ندارند، این در حالی است که با افزایش درصد ماده تغییر فاز، خواص گرمایی ایروژل بهبود می یابد. در آزمون عملکرد گرمایی در شرایطی که فقط یک سطح نمونه در دمای 300°C قرار داده می شود، مشاهده می شود که درنمونه های پرشده با درصد زیادی از مواد تغییر فاز، سرعت افزایش دمای سطح دیگر به شدت کاهش یافته و در محدوده دمایی 115°C تا 200°C کاهش شیب قابل ملاحظه ای در افزایش دمای نمونه نسبت به نمونه های ایروژل کربنی بدون ماده تغییر فاز، اتفاق می افتد.کلیدواژه ها
مواد تغییر فاز،ایروژل کربنی،خواص گرمایی،گرمای نهان ذوب،ایروژل نووالاکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.