ماتریس های سفتی و ناهمسانگردی در ورق های کامپوزیتی موج دار با هندسه ذوزنقه ای

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 26، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-26-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 493
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد گلزار

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده مهندسی مکانیک

پویان قابضی

تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

چکیده

در کاربردهایی مانند فناوری مورفینگ، دارا بودن مقدار تغییر شکل و ناهمسانگردی زیاد از ملزومات و مزایای بسیار کاربردی است. ورق های مو جدار به دلیل داشتن هندسه مواج ، پتانسیل تغییرشکل زیاد را در اثر اعمال نیروی کششی دارند. در این پژوهش، برای بررسی مقدار تغییرشکل نهایی و ناهمسانگردی در ورق های کامپوزیتی موج دار، نمونه هایی از جنس شیشه - اپوکسی با هندسه ذوزنق های ساخته شدند و در آزمونکشش و خمش در راستای طولی و عرضی موج قرار گرفتند. برای بررسی ناهمسانگردی در نمونه های موج دار، دو مفهوم بدون بعد ناهمسانگردی کششی و خمشی تعریف شد و براساس آن ناهمسانگردی به طور نظری و تجربی بررسی شد. همچنین، رفتار مکانیکی شامل ثابتهای کشسان و ماتریس های سفتی مربوط بهورق های کامپوزیتی با هندسه ذوزنقه ای به طور نظری، با روش اجزای محدود و تجربی بررسی شد. نخست،سفتی های کششی و خمشی موثر در ورق های موج دار ذوزنقه ای استخراج و مدلی ساده برای پیش بینی رفتارمکانیکی این نوع ورق ها ارایه شد. سپس، با استفاده از آنها ماتریس های سفتی کششی و خمشی این ورق هااستخراج شد. در ادامه، نتایج به دست آمده از حل عددی و تحلیلی با نتایج حاصل از آزمون های تجربی روی ورق های کامپوزیتی مقایسه شد. پس از آن، منحنی های نیرو - جابه جایی و همچنین مقدار تغییر شکل نهایی وناهمسانگردی در نمونه های کامپوزیتی موج دار به طور تجربی بررسی شد. نتایج نشان می دهد، از عوامل مهم(به نوعی مهم ترین عامل) بر مقدار تغییرشکل نهایی، دامنه ورق است. به طور کلی با افزایش دامنه و تعداد اجزادر واحد طول، مقدار تغییرشکل نهایی افزایش می یابد، ولی با افزایش گام مقدار آن کاهش می یابد

کلیدواژه ها

ثابت های کشسانی،سفتی کششی و خمشی،کامپوزیت،ور ق موج دار ذوزنقه ای،ناهمسانگردی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.