اثر روش ساخت کامپوزیت های کربن فنولی بر مقاومت فداشوندگی آنها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 26، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-26-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمال زمانی

تهران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مکانیک،

وحید موسی بیکی

تهران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مکانیک،

چکیده

کامپوزیت های کربن فنولی به دلیل مقاومت گرمایی، فداشوندگی و استحکام زیاد کاربرد گسترده ای در نازل موتور پرتابه های سوخت جامد دارند . این نوع از کامپوزیت ها باید قابلیت تحمل دما وفشار زیاد ناشی از عبور گازهای احتراقی نازل را داشته باشند. از عوامل اثرگذار بر سرعت سایش کامپوزیت های فداشونده، مقدار تخلخل موجود در این نوع از کامپوزیت هاست. برای کاهش درصدتخلخل در نمونه های ساخته شده باید شرایطی فراهم آورد که خروج مواد فرار و حلال های موجود در زمینه کامپوزیت های پلیمری به راحتی انجام شود. از این رو در پژوهش حاضر، برای کاهش درصد تخلخل نمونه های کامپوزیتی کربن فنولی از روش قالب گیری درون کیسه خلا و پخت اتوکلاو استفاده شده است. دسته ای از نمونه های کربن فنولی نیز به روش پخت اسیدی ساخته شده اند. برای مقایسه اثر روش ساخت بر مقاومت فداشوندگی کامپوزیت های کربن- فنولی، مطابق استاندارد 80 - ASTM E258 ، از دو روش مشعل اکسی استیلن و مشعل پلاسما استفاده شده است.نتایج حاصل نشان می دهد، افزایش چگالی و کاهش مقدار تخلخل در کامپوزیت های کربن- فنولی باعث افزایش بازده فداشونده می شود. درصد تخلخل نمونه های ساخته شده به روش اتوکلاو تا60% کمتر از نمونه های ساخته شده به روش پخت اسیدی است. همچنین، این روش باعث کاهش سرعت سایش خطی این نمونه ها شده است. وجود پلی وینیل بوتیرال رزین به عنوان افزودنیمناسب باعث افزایش چقرمگی ساختار کامپوزیت شده است. این افزایش چقرمگی باعث کاهش اثرهای گرمامکانیکی و در نتیجه کمترشدن سرعت سایش شده است

کلیدواژه ها

کامپوزیت کربن - فنولی،فداشوندگی گرمایی،اتوکلاو،پخت اسیدی،مشعل پلاسما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.