تهیه غشای پاسخگو به دما با استفاده از کلستریل پلی( L- لاکتیک اسید)بلور مایع گرماگرا برای بررسی نفوذپذیری دارو
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 25، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_IJPST-25-5_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 502
نویسندگان
تبریز، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشکده علوم، گروه شیمی
تبریز، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشکده علوم، گروه شیمی
چکیده
توجه روزافزون و سریع به مواد عامل دار با قابلیت تغییر برگشت پذیر خواص فیزیکی شیمیایی منجر به کارهای پژوهشی قابل توجهی در توسعه غشاهای پاسخگو به محرک شده است. بلورهای مایع گرماگرا با خواص استثنایی دارای پتانسیل ذاتی در کاربردهای دارورسانی هستند. غشاهای پاسخگو به دمای تعبیه شده با بلور مایع برای اهداف سامانه های دارورسانی باپاسخ به محرک های گرمایی اخیرا مورد توجه پژوهشگران در این زمینه قرار گرفته اند. رهایش دارو در دمای بالاتر از دمای انتقال فاز اتفاق می افتد و بدین ترتیب آزادسازی دارو در پاسخ به دما به سرعت کنترل می شود. در این پژوهش، ابتدا پلیمر زیست سازگار و بلورمایع کلستریل پلی( L- لاکتیک اسید )( CLAn, n=30) با کنترل دقیق وزن مولکولی به روش پلیمرشدن حلقه گشا سنتزشد. پلیمرشدن L- لاکتید با کلسترول و مقادیر کاتالیزوری 2 اتیل هگزانوات قلع(،Sn(Oct)2 (II در دمای 150°C به مدت 5 h انجام شد. درجه پلیمرشدن متوسط عددی پلیمرهای CLA30 به کمک طیف سنجی رزونانس مغناطیسی هسته به دست آمد. بررسی رفتار انتقال فازی پلیمر CLA30 بااستفاده از گرماسنجی پویشی تفاضلی و میکروسکوپ نوری قطبیده انجام شد. سپس، پلیمر سنتزشده CLA30 برای تهیه غشای سلولوز نیترات حاوی بلور مایع به روش جذب استفاده شد. مطالعات نفوذ داروی استامینوفن به عنوان داروی مدل به روش خارج بطنی ( in vitro ) روی غشای حاویCLAبلور مایع CLA30 انجام شد. نفوذ دارو در دماهای کم، زیاد و دمای انتقال شیشه ای پلیمر 30(به ترتیب 37 ، 45 و 40°C ) بررسی شد. نتایج حاصل حاکی از پاسخگویی گرمایی غشای سلولوزنیترات حاوی بلور مایع CLA30 همراه با نفوذ کنترل شده داروست.کلیدواژه ها
اL- لاکتیک اسید،کلسترول،بلور مایعTغشای پاسخگو به دما،دارورسانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.