تهیه سیلیکای میان منفذ با استفاده از کوپلیمرهای قطعه ای وستیل تری متیل آمونیوم برمید به عنوان عامل کنترل کننده ساختار

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 24، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-24-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی سمسارزاده

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر

مایده آزاده

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر

چکیده

از کوپلیمرهای قطعه ای و ترکیب ستیل تری متیل آمونیوم برمید به عنوان قالب، در ساخت نانوساختارهای سیلیکا شامل MCM-41،SBA16 و ذره جدیدی با نام SPB ، به روش سل -ژل استفاده و ایجاد تخلخل و نظم در ساختار این ذرات با یک دیگر مقایسه شده است. در این پژوهش، از تترا اتیل ارتوسیلیکات و الکل به ترتیب به عنوان منبع سیلیکا و بهبوددهنده سطح استفاده شده است. مزیت عمده استفاده از کوپلیمرهای قطعه ای نسبت به قالب های یونی مانند ستیل تری متیل آمونیوم برمید، ایجاد منفذهای بزرگ تر و دیواره های ضخیم تر است. به همین دلیل در نشست ذرات درشت کاتالیزور در حفره های آنها و ایجاد مقاومت زیاد در کاتالیزور در پدیده شکست،مناسب هستند. به منظور بررسی تفاوت نوع کوپلیمر استفاده شده به عنوان قالب، ساختار SPB برای مقایسه با SBA16 تهیه و مشاهده شد که پراکندگی توزیع اندازه حفره های بیشتر و سطح ویژه کمتری دارد. استفاده از الکل در ساخت این ذرات، افزون بر افزایش سرعت تشکیل میسل ها،باعث بهبود شکل شناسی ذرات شد. به کمک روش های جذب و دفع نیتروژن، پراش پرتو X ومیکروسکوپ الکترونی پویشی، تشکیل ساختارهای میان منفذ و نظم ساختارها تایید شد، در نهایت ساز و کار تشکیل ساختارها تشریح شد.

کلیدواژه ها

نانوساختار سیلیکا،کوپلیمر قطعه ای،قالب،پایه کاتالیزور،میان منفذ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.