بررسی روند تغییرات فشار بخار هوا در طول روز و فصول مختلف سال

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
  • کد COI اختصاصی: IDNC02_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6490
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهرخ زندپارسا

استادیار بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز

محمد رضا فرزانه

دانشجویان بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز

سید امین مصطفری

دانشجویان بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز

چکیده

محاسبه فشار بخار هوا در هر روز از اهمیت بسزایی برخوردار است ودر علوم کشاورزی و هواشناسی جزء پارامترهای اصلی تخمین نیاز آبی گیاهان می باشد.عوامل موثر بر فشار بخار هوا و تغییرات آن شامل دمای هوا، رطوبت نسبی، وزش باد و تبخیر- تعرق می باشد. دراین تحقیق داده های هوا شناسی شامل دمای تر و خشک برای سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵ بصورت روزانه در ساعات ۰۶۳۰ ، ۱۲۳۰ و ۱۸۳۰ از ایستگاه هواشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز استخراج گردید. پس از ورود داده ها و محاسبه مقادیر فشار بخار هوا برا ی ساعات مذکور بوسیله معادله ارائه شده توسطRosenberg 1984 و بررسی عوامل مختلف موثر بر تغییرات فشار بخار هوا، تغییرات روزانه ، ماهانه و فصلی آن بررسی گردید بطوریکه ا ین مقادیر در فصل بهار روند صعودی داشته و در اواسط فصل تابستان به مقدارحداکثر خود رسیده و سپس روند نزولی پیدا می کند تا در فصل زمستان به میزان حداقل خود می رسد. روند روزانه تغییرات فشار بخار در ابتدای روز حداقل و هر چه بطرف ظهر پیش می رویم، با افزایش دما زیاد می شود.تقریبا بین ساعت ۱۱ تا ۱۲ به حداکثر می رسد و از این زمان تا ساعت ۱۸ کاهش می یابد. روند نزولی فشار بخار هوا تا روز بعد ادامه می یابد و این تغییردر روزهای بعد تکرار می گردد .در این مقاله معادله ارائه شده که با داشتن دما و فشار بخار هوا در عصر و پیش بینی دمای هوا در ساعت ۰۶۳۰ روز بعد امکان پیش بینی فشار بخار هوا در ساعت ۰۶۳۰ بوجود می آید.

کلیدواژه ها

فشار بخار حقیقی، فشار بخار اشباع، دمای خشک، دمای تر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.