مواد جاذب مایعات هیدروکربنی ،قسمت دوم: سنتز بهینه کوپلیمر پیوندی باگاس،شبکه پلی استیرن

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 17، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-17-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر فیروزی

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه رنگ، رزین و روکش های سطح

محمد جلال ظهوریان مهر

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه رنگ، رزین و روکش های سطح

کوروش کبیری

تهران، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، پژوهشکده فرایند، گروه رنگ، رزین و روکش های سطح

چکیده

در این پژوهش ، مواد سلولوزی تهیه شده از باگاس نیشکر به عنوان پایه در مجاورت مونومر استیرن، اصلاح شده است. آغازگر پتاسیم پرسولفات برای کوپلیمر شدن پیوندی و اتیلن گلیکول دی متاکریلات و دی وینیل بنزن به عنوان عامل ایجاد پیوندهای عرضی بکار رفته است. متغیرهای مختلف شامل غلظت مونومر ، آغازگر ، عامل ایجاد پیوندهای عرضی، دما و زمان پلیمر شدن در مورد خمیر سلولوزی بررسی شد. برپایه نتایج بدست آمده شرایط بهینه برای تهیه کامپوزیت پلی استیرن دارای پیوندهای عرضی-سلولوز برای حداکثر جذب تولوین بدست آمد. شرایط بهینه حاصل برای باگاس 4/7 استیرن15/6 پتاسیم پرسولفات 1/09و عامل ایجاد پیوندهای عرضی 0/78EGDM درصد، دما 80 درجه سانتی گراد، زمان واکنش 1h و سرعت همزن 400rpm است. در این شرایط بهینه، رزینی بدست می آید که میزان جذب تولوین آن 800 درصد است. تولوین که به روش مکانیسم تورمی جذب می شود براثر فشار خارج نمی گردد.

کلیدواژه ها

باگاس،استیرن،سلولوز، پلیمرشدن پیوندی، جاذب روغن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.