بهینه سازی استخراج کیتین و تهیه کیتوسان از پوست میگو: بررسی عوامل موثر بر واکنش استیل زدایی کیتین و ارزیابی زیست سازگاری

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 15، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-15-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نکیسا یعقوبی

تهران، پژوهشگاه پلیمر ایران

حمید میرزاده

تهران، پژوهشگاه پلیمرایران

فرزین عرمزی

تهران،پژوهشگاه پلیمر ایران

چکیده

در فرایند خالص سازی کیتین از املاح، پروتیین و رنگدانه شرایط فرایند استخراج از جمله دما، زمان و غلظت مواد بکار رفته موثرند. در این مطالعه، کیتین از روش های مختلف از ماده اولیه پوست میگوی آب های خلیج فارس استخراج شده و شرایط فرایند استخراج کیتین بهینه سازی شد و کیتینی با درصد نیتروژن 6/8 درصد،خاکستر34 درصد و وزن مولکولی 3/22×106 بدست آمد.بازدهی استخراج کیتین از پوست میگو 30-25 درصد بود. میزان استیل زدایی و وزن مولکولی از مشخصات مهم و مرتبط با مصرف کیتوسان در کاربردهای مختلف از جمله پزشکی است. در این مطالعه، اثر برخی عوامل بر میزان استیل زدایی مانند زمان واکنش،دماو منبع پوست میگو بررسی و حدود مناسب این عوامل معین شد. نتایج نشان می دهد که در محدوده دمایی 90 درجه سانتی گراد و مدت واکنش 5 ساعت از پوست میگوی تازه می توان کیتوسان با درجه استیل زدایی 86 درصد و وزن مولکولی 105×3/57 بدست آورد. بازدهی تهیه کیتوسان ازکیتین 80-75 درصد است. آزمون In vitro انجام شده روی این نمونه کیتوسان نشان دهنده زیست سازگاری آن است.

کلیدواژه ها

کیتین، پوست میگو، کیتوسان ،درجه استیل زدایی، عامل بند آورنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.